Vermossa voittanut Aamos Hem tarjoaa omistajalleen terapiaa
Aamos Hem vastaili Disainille varmoin ottein perille saakka.Kuva: Pekka Salonen

Vermossa voittanut Aamos Hem tarjoaa omistajalleen terapiaa

Kirsi Mantilon keskiviikon ravireissu Vermoon sujui parhaalla mahdollisella tavalla, kun luhankalaisen valmentama ja omistama Aamos Hem ylsi yllättäjänä Toto65-voittoon.

Henri Bollströmin ohjastama Aamos Hem lähti hyvin liikkeelle ja eteni nopeasti kyselemään keulapaikkaa Tutun Tiltulta ja Esa Holopaiselta. Vetojuhdan työt olivat hieman yllättäen tarjolla Amos Hemille, ja Henri Bollströmille oli lähes selvää kokeilla kärjestä.

”En tiennyt mitä Esa tekee, mutta tämä on takaa vähän laiska ja keulasta virkeämpi. Reippaan avauksen jälkeen saatiin ihan hyvin rauhoittaa vauhtia, joten keulapaikasta luopuminen ei käynyt mielessäkään. Jos Disain olisi heti tullut rinnalle eka takasuoralla, olisi pitänyt asiaa miettiä”, Henri Bollström sanaili.

Suursuosikki Disain oli ainoa, joka pystyi kirivaiheessa haastamaan Aamos Hemiä. Bollström ehti jo epäillä ajokkiaan voiton suhteen, mutta se osoittautui turhaksi, kun Aamos Hem vastaili varmannäköisesti parhaaksi tuloksella 25,9a/2120 metriä.

”Viimeisessä kurvissa tuntui, että lieköhän Disain saadaan torjuttua, kun tämä oli vino kurviin. Loppusuoralla Aamos Hem lähti hyvin ja piti suht' varmasti perille.”

Maria Granqvistin ja Eero Henttalan kasvattama Aamos Hem oli viidenneksi pelatuin, ja sen voitto harvensi kuponkipinoa melkoisesti. Omistaja-valmentajalle ruunan menestys ei tullut puskista.

”Ei ehkä niin pahasti yllättänyt minua kuin pelaajia”, Kirsi Mantilo aloitti. ”Aamos Hem on tuntunut paremmalta kuin esimerkiksi kesän alussa tuntui, että se on treenissä ollut parempi. Sitä on uitettu kesällä tosi paljon, kun se tykkää uida. Luulen, että se on sellainen asia, joka säästää sen kroppaa tietyllä tapaa ja tasapainottaa lihaksia. Lihashuoltoa on myös tehty viime aikoina ahkerammin.”

Aamos Hem voitti keväällä Vermon radalla, mutta tuloksista sitä ei näe, sillä ne olivat Lahden ravit, jotka siirrettiin olosuhteiden takia Vermoon.

”Älyttömän hienolta tuntuu! Ei siihen oikein mitään järkevää sanaa osaa tällä hetkellä sanoa. Totta kai se on hienoa ja antaa uskoa, että hyviäkin päiviä tulee silloin tällöin”, Kirsi Mantilo puhui Aamos Hemin kauden toisen voiton jälkeen.

Aamos Hem kilpaili viime kaudella ensimmäistä kertaa. Debyyttivuotenaan se ylsi parhaaksi peräti 7 kertaa, joten voittojen määrässä tämä kausi ei ole vielä yhtä loistava ollut.

”Toki lähdöt ovat nyt paljon kovempia, kuin aloittelijoiden lähdöt. Niissä on tyyliin muutama hyvä ja muutama epävarma. Nyt tuntuu, että kaikki melkein ovat vain niitä hyviä, ja epävarmat ovat karisseet matkan varrelle, ettei niitä lähtöjä ole tuossa vaiheessa helppoa voittaa”; Kirsi Mantilo muistutti.

Aamos Hem on Kirsi Mantilolle mieluinen harrasteravuri, ja miksei olisi, sillä se on esimerkiksi laukannut urallaan vain kerran.

”Aamos Hem on aika ravivarma ja kohtuullisen nopea. Se tekee tasaista työtä, ja se sopii mulle tosi hyvin. Se on tosi rehti hevonen, että kun sillä terveyttä on vaan, se yrittää kovasti itse. Ei voi olla kuin tyytyväinen hevoseen, kun se on niin mahtavaluonteinen tyyppi.”

Taloushallinnon töitä päivätyökseen taloushallinnon töitä tekevälle Kirsi Mantilolle ravit on paikka unohtaa arjen haasteet hetkeksi.

”Työpäivän murheet ehtii tässä unohtaa, kun käy hevosen kanssa pyörähtämässä raveissa – tämä on eräänlaista terapiaa.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi