Zarenne Fas voitti Finlandia-Ajon Santtu Raitalan ajamana. Kuva; Anu Leppänen
Zarenne Fas voitti Finlandia-Ajon Santtu Raitalan ajamana. Kuva; Anu Leppänen

Vernissage Grif, Zarenne Fas ja Davidson du Pont, Suomen kisat kiinnostavat

Seinäjoki Race, Finlandia-Ajo ja Kymi Grand Prix ajetaan huhtikuussa, toukokuussa ja kesäkuussa. Kansainvälisten tähtihevosten valmentajat ovat osoittaneet kiinnostusta Suomen kilpailuihin.

Jo aiemmin tällä viikolla uutisoitiin, että Alessandro Gocciadoron Vernissage Grifin suunniteltu kilpailuohjelma on Suomi-painotteinen ennen mahdollista Elitloppetia. Seinäjoki Racen jälkeen olisi tarkoitus juosta Finlandia-Ajossa, jonka voittaja saa paikan Elitloppetiin. ”Gocciadoron tallin kanssa on keskusteltu asiasta”, Vermon toimitusjohtaja Heikki Häyhä kertoo.

Jerry Riordanin Zarenne Fas voitti viime vuonna Finlandian, joka ajettiin koronan vuoksi vasta syyskuun alussa. Riordan valotti ATG:n haastattelussa tallin eliittihevosten suunnitelmia.

”Tähtäämme Aetos Kronoksella Paralympiatravetiin. Mutta ajamme varmaan myös Zarenne Fasilla jonkin Paralympiatravetin karsinnan. Mietimme vahvasti myös Finlandia-Ajoa, jonka se voitti viime vuonna ja saa sinne automaattisesti kutsun. Finlandia-Ajo ja Paralympiatravetin finaali ajetaan samana viikonloppuna. Olisi tietysti mahtavaa, jos minulla olisi hevonen molemmissa kilpailuissa. Korona-aika tuo myös haasteita kilpailujen järjestämiselle, ja voi olla, ettei Elitloppetiin tule paljon hevosia ulkomailta. Se avaa taas mahdollisuuksia hevosille Skandinaviasta. Ja myös sen, että meillä voi olla mahdollisuus saada sekä Zarenne Fas että Aetos Kronos mukaan Elitloppetiin."

”Olen ollut jo aiemmin yhteydessä Riordaniin. Zarenne Fas olisi mieluinen osallistuja. Puolustava mestari on aina mukava saada kisaamaan”, Häyhä toteaa.

Eikä tässä vielä kaikki. Myös Kymi Grand Prixissä saatetaan nähdä maailmanluokan menoa. Jean-Michel Bazire sanoi Paris Turfissa. ”Davidson du Pont voi kilpailla myös Ranskan ulkopuolella, jos juoksu Cagnes-sur-Merissa sunnuntaina sujuu hyvin.” Bazire nimeää kolme mahdollista kilpailua Oslo Grand Prix, Kymi Grand Prix ja Paralympiatravet, jotka voivat olla ajankohtaisia. Davidson du Pont on ilmoitettu Grand Criterium de Vitesseen, joka juostaan tulevana sunnuntaina.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi