Vappupäivänä Vermossa kolmanneksi kirinyt Välkyn Tuisku on voittanut urallaan jo 29 kertaa.
Vappupäivänä Vermossa kolmanneksi kirinyt Välkyn Tuisku on voittanut urallaan jo 29 kertaa.Anu Leppänen

Vetreä veteraani tahditti ennätysmurskajaisia

Viimeistä kauttaan juokseva Välkyn Tuisku viiletti 17-kyytiä kauden avausvoittoon Mikkelin huippuolosuhteissa. Samalla se jatkoi huimaa putkeaan voitettuaan 12:nnella kilpailukaudella peräkkäin.

Suurmestaruus-ajon kesällä -19 voittanut Välkyn Tuisku näytti jälleen Etelä-Savon vauhtiradalla menemisen mallia. Ikinuori 15-vuotias sai kovimmin kiihdyttäneeltä Pyörylän Paronilta johtopaikan kurviin mennessä, eikä ollut sen jälkeen isona suosikkina ohitettavissa. Pyörylän Paroni spurttasi selästä viimeisen 400 metriä alle 18-vauhtia, mutta ehti maalisuoralla vain jäädä Kimmo Taipaleen suojatista.

”Ori lähti iloisen tuntuisesti, kun annoin pari merkkiä annoin suoran alussa. Korvat jäivät kiinni”, Taipale myhäili.

Jo Välkyn Tuiskun edelliset esitykset paljastivat, että ori on kesän kynnyksellä kohonnut teräkuntoon.

”Hevonen on nyt hyvällä mallilla. Mahtava ori, joka tekee kaiken oikein”, Taipale aloitti, mutta paljasti heti perään syyn, miksi Elitkampen ei lopulta taustavoimia innostanut reissuun edes viimeisen kilpailukauden kunniaksi.

”Välkyn Tuisku ei ole mikään maailman paras matkustaja. Elitkampeniin ei siksi lähdetty, vaikka mieli olisi tehnyt kovasti ja sieltä (Solvallasta) olivat yhteydessä. Ei haluttu riskeerata oriin kanssa, kun kotimaisia kilpailuja on tulossa paljon.”

Välkyn Tuisku paineli Mikkelissä suomenhevosoriiden ja ruunien kauden kärkituloksen 21,8. Hieman yllättäen myös tammojen puolella paineltiin tiistai-iltana kärkinoteeraus, josta vastasi 12-radalta rahasarjassa voittoon 23,3-ajalla kiertänyt Sirpsakka. Vajaan 35 000 euron voittosummalla Satu Juntusen 7-vuotias suojatti voisi olla mahdollinen yllätyskortti Forssan Pilvenmäen kuningatarkilpailuun, jos näyttöjä kertyy seuraavien viikkojen aikana myös tammalähdöistä.

Lisää raveista ensi keskiviikon (1.6.) Hevosurheilussa ja tilaajille jo huomenna verkossa.

Oletko jo tilaaja?

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 3 Gold Arrow Web, 21,10%, 3,50 euroa

T5-2: 5 Välkyn Tuisku, 60,11%, 5,02€

T5-3: 9 Let’s Get It Up, 26,64%, 10,86€

T5-4: 2 Heat Of Dynamite, 12,33%, 28,50€

T5-5: 12 Sirpsakka, 12,53%, 136,67€

Vaihto 60 850,28

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi