Viesmannin tähän mennessä suurin voitto on viime Kymi GP -päivän 5-6-vuotislähdön 7000 euron arvoinen voitto.
Viesmannin tähän mennessä suurin voitto on viime Kymi GP -päivän 5-6-vuotislähdön 7000 euron arvoinen voitto.Kuva: Anu Leppänen

Viesmanni jatkoi S-Tallilta uuteen osoitteeseen – ”Meinasin jo ruveta himmailemaan, mutta se ei ole minun juttuni”

MT Ravinetti kertoi alkuviikosta Otto Salojensaaren S-Tallin ostaneet Raineri Puikkoselta lahjakkaan 6-vuotiaan Viesmannin.

Kuten monen aikaisemmankin Otto Salojensaaren ostaman kykyhevosen, myös Viesmannin lopulliseksi osoitteeksi tuli kuitenkin Jouni Miettisen talli Porissa.

”Otto soitti ja sanoi olevansa menossa katsomaan Viesmannia ja kysyi, olisinko siitä kiinnostunut. Ja totta kai sellaisesta hevosesta on”, Miettinen aloittaa.

”Olen seurannut Viesmannia jo pitkään, koska se on Mari Rautiaisen kasvatti kuten Rapin Aatoskin, ja Raineri Puikkosen tunnen jo hyvin hänen Porin ajoiltaan. Erityisesti mieleen jäi viimekesäinen Kouvolan voittojuoksu, jossa se pisteli yhden välipuolikkaan 23-vauhtia.”

Asiat etenivät niin, että jatkokaupat syntyivät vain kolme päivää sen jälkeen, kun Salojensaari oli ostanut Viesmannin. Ori tulee Miettiselle Poriin sunnuntaina.

”Kokoan hevosen ympärille parhaillaan porukkaa”, Jouni vinkkaa.

Hän näkee etuna, ettei Viesmanni ole kolunnut kovia ikäluokkalähtöjä.

”Niihin tahtoo hevosesta jäädä jotain, itselläni on ainakin sellaisia kokemuksia”, Miettinen perustelee.

”Myös suku on huippuluokkaa. Emä Pailatar on Tuisku-Topin ja Vipanterin täyssisko ja Heikki Parviaisen hienoa tammalinjaa, vaikkei I.P.-hevonen olekaan."

Pailattaren kolmas emä on Parviaisen kantatamma Ilta-Posti.

Ennestään Miettisellä on valmennuksessaan hevosia täysi tusina. Niistä Sofianna Pee voitti Porissa keskiviikkona T65- ja muutama viikko aikaisemmin T75-lähdönkin.

”Meinasin jo ruveta himmailemaan, mutta se ei ole minun juttuni. Mennään täysillä niin kauan kuin mennään”, Jouni Miettinen lupaa.

EDIT 6.5. klo 19.45: korjattu kirjoitusvirhe Viesmannin emän nimessä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi