Viime vuosi oli Captivatelle varsin menestyksekäs Iikka Nurmosen valmennuksessa. Voitto tuli muun muassa Kymi GP -raveissa.
Viime vuosi oli Captivatelle varsin menestyksekäs Iikka Nurmosen valmennuksessa. Voitto tuli muun muassa Kymi GP -raveissa.Kuva: Roosa Lindholm

Viime vuonna kymmenen voittoa ravannut ruuna palasi kotiin

Susanna Laulumaa valmentaa jatkossa itse yhdessä puolisonsa Jukka Laulumaan kanssa omistamaansa hevosta.

Iikka Nurmosen valmennuksessa viime vuonna 10 voittoa juossut Captivate on palannut kotitalliinsa Haapajärvelle. Nurmosella ruuna ehti viettää reilut puolitoista vuotta, mutta jatkossa Susanna Laulumaa toimii hevosen treenarina. Hän valmensi hevosta myös sen uran alkutaipaleella kahden ja puolen vuoden ajan.

Tämän vuoden 12 starttia ovat tuoneet Captivatelle kaksi täysosumaa.

”Ei siinä mitään erikoista ole taustalla. Tämä ei vain ollut hevoselle niin hyvä vuosi, niin se tuli nyt kotiin”, Laulumaa kertoo. ”Itselläni oli aiemmin määräaikainen työpesti kauempana, jonka takia se aikanaan lähtikin muualle valmennukseen. Nyt se sitten palasi kotiin, ei siinä sen kummallisempaa.”

Laulumaa ei ole vielä suunnitellut starttaamista Captivatella. 9-vuotias hevonen on kilpaillut viimeksi marraskuun loppupuolella Lahdessa.

”Ei mitään kummempia ajatuksia ole vielä kilpailutuksen suhteen. Varmaan tässä jonkun ajan päästä koitetaan ajaa kilpaa, tällä kertaa taas kotoa käsin.”

Hevosen läsnäolo tuo rutkasti iloa omistaja-valmentajansa arkeen. Hän kehuu etenkin sen luonnetta mahtavaksi.

”Se on kyllä niin mukava hevonen. Tulee aina itsekin hyvälle mielelle, kun katselee sen iloista naamaa. Se on niin mukava tyyppi.”

Captivate on tähän mennessä ehtinyt startata 93 kertaa. Voittoja se on kasannut peräti 31. Ruunan ennätys on 12,3aly. Voittosummansa Captivate on ehtinyt kasvattaa jo yli 75 000 euroon.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi