Heikki Hietanen ajoi Vikkeerin voittajaksi Seinäjoella.
Heikki Hietanen ajoi Vikkeerin voittajaksi Seinäjoella.Kuva: Jarno Unkuri

Vikkeer pujotteli tasaisen kisan voittajaksi – ”Kestävä ruuna, joka tulee loppua hyvin”

Vilho Harjun, 74, valmentama Vikkeer kurkotti ykköseksi tiistai-illan isopalkintoisimmassa lähdössä.

Seinäjoen ravien viides lähtö oli suomenhevosten tasoitusajo, jossa ennakkosuosikin paineet kantoi 40 metrin takamatkalta startannut Valtroks.

Avauskierros mentiin ainoana hevosena paalulta lähteneen Siirin Hillan määrätessä tahdin keulapaikalla. Ensimmäisen kilometrin väliajaksi kellotettiin 29,0.

Tilanne pysyi muuttumattomana viimeisen takasuoran loppuun saakka. Ensimmäisenä parijonosta ulkoradoille suuntasi toisessa ulkona matkannut kakkossuosikki Vuvuzela. Hannu Hietasen ajokki ehtikin nykäistä jo pienen etumatkan viimeisen kurvin aikana, mutta maalisuoralla voittotaistoon iski toinenkin Hietanen, velipoika Heikki, joka oli löytänyt kolmannesta sisältä kiritilat Vikkeerin rattailla. Ulkoa mukaan matsiin kiri vielä Janne Länsimäen ajama Eskel.

Lopulta tasaisen maalintulon voittajaksi julistettiin Vikkeer, joka nappasi vuoden kolmannen täysosumansa. Ruuna palkittiin ykkössijastaan 2000 eurolla.

”Tämä lähtee vähän huonosti matkaan, mutta parempi kun tulee loppua”, Hietanen totesi voittajahaastattelussa. ”Loppusuoran lopuksi aukesi sisäpuolelle vielä tilaa, niin tämä kiri oikein tulisesti.”

Hietanen kuvaili valmentaja Vilho Harjua tunnolliseksi treenariksi, johon voi luottaa. Voittokahveja nauttimasta tavoitettu kurikkalaisvalmentaja hankki Vikkeerin yksivuotiaana omistukseensa. Nyt ruuna on ehtinyt jo 10 vuoden ikään.

”Se on aivan hyvä hevonen. Kestävä ruuna, joka tulee loppua hyvin, mutta lähtökiihdytyksessä se on aika hidas”, Harju kuvailee hevosta. ”Aivan pystyvä hevonen, mutta tarvitsee juoksua, että pystyy tulemaan.”

Harju kertoo ehtineensä jo suunnitella Vikkeerin starttaavan seuraavaksi Teivossa, mutta tiistaisen voiton jälkeen hevosen voittosumma ylittyi tuosta sarjasta, joten treenari joutuu muuttamaan suunnitelmiaan.

Vikkeer on voittanut nyt uransa 53 startista 11 ja sijoittunut yhteensä 25 kertaa kolmen joukkoon.

”Vikkeer meni kyllä jo nelivuotiaana hyvin. Se varmasti pystyy vielä kehittymään, jos vain pääsisi treenaamaan kunnolla. Sillä on ollut jonkin verran vaivoja etupolvissa. Olen keventänyt aika paljon treeniä, se on auttanut paljon. En viitsi sen takia niin usein ajaa sillä kilpaakaan, kun se meinaa vaivautua.”

Vikkeer oli valmentajan mukaan nuorena melko orimainen, mutta ruunauksen jälkeen hevonen on rauhoittunut paljon.

”Oriina se oli aika raju, oli melkein pakko ruunata. Se oli ravipaikalla sen verran rauhaton. Kotonahan se on tosi hieno.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi