Kuninkuusravien ensimmäisenä päivänä perjantaina alokassarjasta tonnin voittanut Viksun Lilja kuittasi Teivossa kuusinkertaisen summan.
Kuninkuusravien ensimmäisenä päivänä perjantaina alokassarjasta tonnin voittanut Viksun Lilja kuittasi Teivossa kuusinkertaisen summan.Arkistokuva: Anu Leppänen

Viksun Lilja meni jo kolmannessa startissa lähelle tähtirajaa

Teivon tiistai-illan suurimmat rahat jaettiin pääpelin avauksena ajetussa Missikisassa, jossa yhdeksän 4-vuotiasta suomenhevostammaa tavoitteli 6000 euron ykköspalkintoa.

Toto5-1: Kahdella voitolla uransa aloittanut Viksun Lilja luotettiin selväksi suosikiksi, eikä Ilkka Tuomaalan oma kasvatti tunne vieläkään tappiota.

Hannu Hietanen ajoi Viksun Liljaa, joka seurasi tasaisen reippaasti vetänyttä Suvelan Unelmaa, nousi viimeiselle takasuoralle mentäessä puolittain sen kupeelle ja ratkaisi maalisuoralla varmoin ottein.

Joka startissa sekuntikaupalla tulostaan parantanut Larsin tytär kirjautti 2100 metrillä nyt ajan 30,6.

"Ei ollut ihan jonossa hevosia, niin ei ollut mitään hätää ja ajelin siinä takana. Tämä ravasi hyvän tuntuisesti, ja olin kyllä aivan luottavainen", ohjastaja Hannu Hietanen kuvaili. "Käänsin rinnalle, kun takaa alkoi tulla hevosia, mutta vasta loppusuoralla annoin tulla kunnolla, ja meni helposti ohi. Se menee harppauksittain eteenpäin, oikein hieno ja toimiva tamma."

Viidenneltä sijalta viimeisellä takasuoralla selkään kolmannelle radalle noussut Sintukka kiri loppusuoran vahvasti ja ehti Suvelan Unelman ohi toiseksi. Takasuoran alussa toisesta ulkoa hyökännyt Tarling punnersi edellisistä jääneenä neljänneksi.

Toto5-2: Ykköspaikalta johtoon avannut Touch Me Too vastasi kohteiden pelatuimmaksi kohonneelle Ilos Sansibarille, kun tämä tuli kaarteen jälkeen kyselemään johtopaikkaa.

Kumpikaan ei reippaasta menosta huolimatta varsinaisesti luovuttanut, mutta viimeisen takasuoran alkupuolella kolmannesta parista kärkiparin taakse kiertänyt Capercaillie Cock runttasi lopussa kuitenkin varmasti edelle.

Seppo Markkula ajoi Isto ja Mari Salmisen 6-vuotiasta ruunaa, joka nappasi kauden avausvoittonsa tasoitusennätyksellään 14,9/2120 metriä. Parannusta aiempaan oli toista sekuntia.

"Tämä on kyvykäs hevonen, mutta vähän hankala", Seppo Markkula luonnehti. "Tänään se käyttäytyi hyvin, ja juoksu meni hyvin. Kyllähän voitto oli yllätys, kun taulu oli sekaisin, mutta tällä on kykyjä, kun se vaan toimii oikein kunnolla."

Pitkin matkaa runtua saanut Touch Me Too kesti toiseksi. Ilos Sansibar sai siitä viimeisellä takasuoralla jo hieman otetta, muttei päässyt kokonaan ohi ja loppukaarteessa ravin kanssa alkoi olla hieman vaikeuksia. Reilut sata jäljellä tullut haparointi pudotti sen lopullisesti taistosta. Se selvitti heti takaisin sallitulle askellajille ja seurasi kolmanneksi.

Toto5-3: Vauhdikkaasti keulaan edennyt Surprise Leader hallitsi tapahtumia koko matkan. Se nykäisi loppukaarteessa ja piti varmaan voittoon ajalla 14,0a/2100 metriä.

Hannu Hietaselle kohteiden toisen täysosuman tuonut Surprise Leader on Klemolan perheen hevosia. Sillä on kakkossijoja tuplasti voittoihin verrattuna, mutta kauden toinen ykkönen oli koko uralle silti jo kahdeksas. Surprise Leader oli toiseksi eniten pelattu samalla pelisosuudella Mr Chancen kanssa.

"Tasaisen reipasta mentiin koko ajan siinä, ettei paljon saanut rauhoittaa, mutta ei sillai huolestuttanut. Viimeisessä kurvissa lähdettiin alta pois, ja riitti sitten etumatka", Hannu Hietanen kertasi.

Lähdön suosikki Bismarck Comery lähti viimeisen takasuoran alussa toisen perässä kolmannelle radalle, iski loppukaarteessa jo vähän vetämättömästä selästä vielä ulommas ja kiri tosi vahvasti, muttei millään enää tavoittanut karkulaista.

Bonhomme työntyi kolmannesta sisältä kiertelemättä totosijalle, kun kärjen takaa jäänyt Inspis Arioso nousi turhaan toiselle radalle.

Kaarteen jälkeen kolmannelta radalta toiselle ilman vetoapua päässyt Mr Chance taipui.

Toto5-4: Kärkihevosten pitämä liian kova tempo pohjusti neljänneksi eniten pelatun Quartam De Victorin voiton 5-vuotiaan ruunan ennätysajalla 13,8a/2100 metriä.

Toiseksi viimeisessä kaarteessa kolmannesta parista selässä kolmannelle radalle lähtenyt Quartam De Victor iski takasuoran lopulla neljännen radan kautta toiseksi, peesasi loppukaarteessa keulan takana ja runttasi suoralla ohitse.

"Pojat päästi kilpaa, niin oli kyllä tosi hyvät fiilikset", Antti Veteläinen nautiskeli. "Luotin kyllä koko ajan omaani. Hevonen tuli lopussa 50 metrin aikana helposti ohi, ja sitten se oli vaan pelkkää varmistelua ja tyylittelyä. Hevonen on ollut tasaisessa startissa. Hevosen hoitaja Kaisa (Mikkola) on tehnyt kovaa työtä, että hevonen pysyy kovassa tikissä ja terveyspuoli kunnossa."

Lähdön suosikki Credit To Love teki ratkaisunsa parijonosta jo ensimmäisellä takasuoralla kymppiavauksen jälkeen. Se eteni vaivatta kärjen rinnalle, mutta Vinci Power puolusti paikkaansa vielä hetken aikaa ja täysi kierros taittui 1.12:n lukemiin.

Credit To Love siirtyi puolimatkassa johtoon, mutta sen verran revitys tuntui lopussa, että suosikki joutui tyytymään kakkossijaan.

Alussa taustalla pakitellut Albino Brave kipusi lopulta tasaisen jälkijoukon kärkeen kolmanneksi.

Toto5-5: Päätöskohteen suosikki Jugador juoksi toisen radan jonossa neljäntenä ja kolmantena. Se hyökkäsi viimeiselle takasuoralle mentäessä, kiersi kolmatta rataa tasaisesti ja jyräsi maalisuoralla varmaan voittoon ajalla 13,8a/2100 metriä.

"Koitin vaan ajaa rauhallisesti kärjen tuntumaan ja loppusuoralla sitten hanat auki. Vedettävät laput kun tiputti alas, niin Jukka vaihtoi heti rytmiä ja voitti oikein helpostikin", Olli Koivunen kehaisi.

Kolmannesta sisältä viimeisellä takasuoralla toiseen ulos siirtynyt Gambino Degato pääsi loppusuoralla Jugadorin taakse ja mahtui työntymään toiseksi niukasti ennen Grand Alea, joka Jugadoria seurattuaan yritti lopussa vapaata rataa.

Alusta asti johtanut Captivate ei ihan pystynyt vastaamaan ja putosi neljänneksi. Madrid juuttui sen taakse pussiin.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi