Vauhdikas ja jaksava Vilberth säväytti Killerillä. Arkistokuva: Anu Leppänen
Vauhdikas ja jaksava Vilberth säväytti Killerillä. Arkistokuva: Anu Leppänen

Vilberth raa'asta temposta huolimatta ykköseksi - "Tykkään tästä hevosesta todella paljon"

Vuoden päivät Tero Lahtisen valmennuksessa ollut kovasukuinen Vilberth esitteli Killerillä valtavia vauhtivarojaan.

Illan pääpelin toisena kohteena toimi enintään 8 900 euroa tienanneiden suomenhevosten ryhmäajo.

Lähdönkiihdytys oli laukkojen sävyttämä, kun lähes puolet lähdön osallistujista erehtyi laukalle. Poisjäännin myötä radalta kuusi avannut Vilberth lähti ravilla varmasti matkaan ja eteni keulapaikalle ensimmäisellä takasuoralla. Ori piti matkavauhdin reippaana, sillä 23-vauhtisen avauspuolikkaan jälkeen kilometrin väliajaksi kirjattiin 24,0. Meno rauhoittui ymmärrettävästi loppua kohden, mutta keulassa muilta karussa koko matkan viilettänyt Vilberth piti etumatkansa loppuun saakka 30-vauhtisessa lopetuksessa. Voittoajaksi kirjattiin 27,0.

”Ihan pikkusen satsasin lähtöön, mutta en omasta mielestäni kyllä noin paljoa”, Tero Lahtinen kertoi radan voittajahaastattelussa.

”Tykkään tästä hevosesta todella paljon. Vauhtia on ja jaksaa mennä.".

Vilberthin omistaa Outi Sairinen, joka on myös hevosen kasvattaja yhdessä Hevosmaailma-Tallin kanssa ja sen kilpailuoikeuden vuokranneen Talli Vilperin Virittäjien kimpanvetäjä.

”Painetta oli kyllä paljon ensimmäisellä kierroksella ja aika jännittävää oli seurata miten kauan se jaksaa vetää. Pelkäsin koko ajan, että missä kohdassa se repsahtaa, mutta topakasti se tuli maaliin asti”, Killeriltä tavoitettu Sairinen kertoi lähdön jälkeen.

6-vuotiaalla Vilberthillä on startteja uralla takana vasta 13.

Ismo Korhonen opetti Vilberthin ajolle, mutta meillä on ollut sen kanssa aikapaljon pieniä epäonnistumisia ja vaikeuksia. 4-vuotiskeväällä sille tuli haava vasempaan takajalkaan, joka vaivaa sitä ilmeisesti vähän edelleen. Sitten se kipeytyi treenistä ja oli muutaman kuukauden kuntoutettavana Paula Stenbergillä ennen kuin meni Terolle valmennukseen”, Sairinen taustoittaa.

”Kykyjä tällä kyllä on ja nyt Tero on saanut sen ravaamaan. Toivottavasti se saisi jatkossakin starttailla harvakseltaan ja pikku hiljaa siitä nostaisi tasoa. En uskalla haaveilla sen isommasta”

Isokokoinen Vilberth on luonteeltaan omistajansa mieleen.

”Se on älyttömän kiltti. Oikea herrasmies”, Sairinen kertoo.

Kilpailuoikeuden vuokrannut Talli Vilpertin Virittäjät pitää sisällään 25 osakasta.

Ammatikseen ratsutallia Hollolassa pitävän Sairisen intohimo raviurheilussa on hevosten kasvattaminen. Kasvatteja häneltä löytyykin jo noin kolmekymmentä.

”Jos olisi vain mahdollista, tekisin kasvatushommaa enemmänkin. Vilberthin 4-vuotias pikkusisko Lissun Eerika varsoi tänä vuonna hienon orivarsan Parvelan Retusta, joka olisi myynnissä”, Sairinen myhäilee.

Juniorikypärät kilpasarjan ensimmäinen osalähtö ajettiin Toto5-pelin päätöskohteena. Värikkäiden vaihteiden jälkeen voittajaksi selviytyi Sara Hautamäen ajama Flirting voittotuloksella 14,9.

Antti Ala-Rantalan Enzo Victory lunasti keulavoittonsa päätteeksi paikan Vieremällä 23.7. ravattavaan Cartivet Meeting-finaaliin.

Ankle Socks hallitsi avauskohdetta keulapaikalta varmoin ottein maaliin saakka Seppo Markkulan ohjastamana. Taru Pihkalan valmentama tamma on menestynyt tällä kaudella hienosti, sillä kausi käsittää viisi starttia, joista kolme on päättynyt voittoon.

Marja Haakanan valmentama Othellos Magi puristi toiselta ilman vetoapua ykköseksi Veli-Pekka Toivasen ohjastamana.

Toivasen päivän toisen voiton toi Anne Kärkkäisen Walene.

Teemu Okkolin ohjasti itsensä tuhannen voiton klubiin voittamalla Sirun Sikkellä ravien kymmenennen lähdön. Sirun Sikken voittotulos 2660 metrin matkalle oli hurja 33,2, joka on kyseisellä matkalla 4-vuotiaiden tammojen uusi Suomen ennätys.

Ensimmäistä kertaa kilpaa ajanut 18-vuotias Miko Saarinen ohjasti uransa ensimmäisen voiton ravien avauslähdössä. Voitto tuli Saarisen työnantajan Kimmo Taipaleen valmentamalla Melioralla.

Myös Jaakko Santala ohjasti Killerillä uransa ensimmäisen voiton valmennettavallaan Vappu-Ukolla.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi