Ville Korjus sanoo nostavansa kunkkarien palkintotasoaiheen esiin kaikkien osallistujahevosten omistajien parhaaksi. Kuva: Jarno Unkuri
Ville Korjus sanoo nostavansa kunkkarien palkintotasoaiheen esiin kaikkien osallistujahevosten omistajien parhaaksi. Kuva: Jarno Unkuri

Ville Korjus korjaisi kuninkuusravien palkintotasoa roimasti – ”Onhan tämä älytön epäkohta”

Välähdyksen valmentaja Ville Korjus seuraa Seinäjoen kuninkuusravit kotikatsomosta ja ottaa vahvasti kantaa niiden palkintotasoon.

Neljät kuninkuusravit juossut Välähdys on tänä suvena keskittynyt siitospuuhiin, joten sen valmentaja Ville Korjus katsoo Seinäjoen kuninkuusravit kotisohvaltaan.

”Vaikka hevonen on oikein hyvässä vedossa, on se silti tosi kuluttava viikonloppu. Olen aina kritisoinut kuninkuusravien palkintotasoa. Sinne tulopuolellekin tarvittaisi lisää. On kunnia päästä tuollaiseen kisaan, mutta ei se paljoa lämmitä, kun kunniaa on hankala syödä. Ne kaikki osallistujat pitäisi palkita paremmin.”

Osalähdön voittaja saa tänä vuonna 17 000 euroa, kakkoselle on luvassa 8500 ja kolmanneksi sijoittuneelle 5100 euroa. Kokonaiskilpailun voittaja tienaa 40 000 euroa, toinen 20 000 ja kolmas 10 000 euroa. Sijoille 7-12 maksetaan 1000 euroa. Kaikkien kolmen osalähdön voittajille bonus on 9000 euroa.

Jonkinlaista palkintotason hiomista viime vuosina on nähty, mutta Korjuksen mukaan roimasti parempaan pitäisi pystyä.

”Kokonaiskilpailun voittaja saa suht koht hyvän rahan, seuraavat eivät enää saakaan, ja sijoille 9-12 tuleville ei jää kuin luu kouraan. Viikonlopulta pitäisi tulla sen verran vaivanpalkkaa, että se oikeasti kattaisi kulut ja vähän jäisi käteen. Jo pelkän ansaitun kilpailupaikan pitäisi olla jonkun arvoinen. Jostain pikkukisoista hyvin äkkiä kuittaa enemmän kuin kunkkareista”, Korjus lataa.

Perjantaina Seinäjoella ajetaan muun muassa Pohjolan Kuusivuotispokaali, jonka voittajalle on luvassa 15 000 euroa. Nordic Kingin mailin voittaja kuittaa yhdestä lähdöstä 50 000 euroa, ja sen Korjus ajaisikin hevosella mieluummin kuin kuninkuuskisan rankat kolme matkaa. Hän toivoo, että kuninkuusravien palkintotaso olisi linjassa muihin suurkilpailuihin.

”Ärsyttää olla valittaja, mutta onhan tämä älytön epäkohta. Ihme, ettei kukaan halua puuttua siihen. Se on väärin hevosenomistajia kohtaan. Tämä on täysin arvostuskysymys, ja on kunnia-asia, että pääosanesittäjillä olisi kuninkuustason palkinnot. Nyt se on jotain ihan muuta. Jonkun vain pitäisi lobata asia kohdalleen.”

”Olen yrittänyt pitää esillä kunkkareiden palkintoasiaa monta vuotta, mitään ei kuitenkaan tapahdu. Monikin on samaa mieltä, mutta ne, joilla olisi painoarvoa, eivät avaa suutaan, koska heti tulee negatiivista palautetta. Minullekin on sanottu, että olen ahne. Itse ajattelen, että palkintotasoa pitäisi käydä läpi kautta linjan kaikille osallisille.”

Hän ei silti sano, etteikö Välähdystä kaiken ollessa kunnossa nähtäisi vielä vaikka Forssan kuninkuusraveissa, ne kun ovat suhteellisen lähellä Kymenlaaksoa.

”Kolme noin kovaa starttia vaatii tietysti nappikunnon. Kolme vuotta sitten, kun lähdettiin Rovaniemelle ja oli oikein kuuma, hevonen oli jo valmiiksi vähän kuiva. Olen monta kertaa jälkeenpäin miettinyt, että se reissu helteillä ja vierastallissa yöpymisineen oli vähän liikaa tällaiselle hevoselle. Jos hevonen on oikein rauhallinen viilipytty, niin sellaiselle tuollainen kuninkuusravireissu sopii. Välähdys on sellainen luonnoltaan, ettei osaa ottaa öitä rauhassa vieraassa paikassa. Forssa nyt vielä voisi olla sellainen paikka, josta ajelee kotiakin yöpymään”, hän miettii.

”Kuninkuusravit on perinne ja pitää ollakin, mutta palkintotason pitäisi seurata kilpailun yleistä habitusta. Kun yhdet kuninkuusravit on ajettu, aletaan heti puhua seuraavista”, Korjus palaa alkuperäiseen aiheeseen.

Välähdyksen paras kuninkuusavisijoitus, kokonaiskilvan kolmonen, on tullut Vermosta Köppisen ja Costellon jälkeen. Orille kuuluu tällä hetkellä oikein hyvää.

”Se on hyvin pirteä. Keskiviikkona viimeksi kävin lenkillä sillä. Välähdys on keskittynyt siitospuuhiin, ja tammoja on ollut kohtuumäärä, pyöreästi noin 50. Ori on ollut nuo ryökäleen helteet vähän helpommalla, ja se on koko ajan hyvällä tuulella”, Korjus kertoo.

Välähdyksellä on aloitettu treenilenkit, ja jos kaikki sujuu hyvin, Välähdys saatettaisiin nähdä syksyn PM-kisoissa.

”En ota niitä pakkomielteenä. Mielelläni haluaisin mukavan aloituksen, enkä heti mistään PM:istä aloittaa.”

Välähdys on ollut radoilta sivussa hankosidevamman vuoksi, mutta tilanne näyttää Korjuksen silmiin parantuneen.

”Jalat pitäisi olla ok kunnossa, ja ne vielä jälkiultrataan. Päällisin puolin ei ole mitään ongelmaa, ei lämpöä eikä turvotusta. Hyvältä se lenkillä tuntuu.”

Välähdys on tänä kesänä keskittynyt morsiamiin – ja syömiseen.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi