Perjantai-illan T5-voittajat ratkottiin Turun Metsämäessä.
Perjantai-illan T5-voittajat ratkottiin Turun Metsämäessä.Arkistokuva: Ada Pykäläniemi

Villi Viekkaus karkasi johtavan rinnalta ylivoimavoittoon - "Tämä pystyy vielä aika pitkälle"

Harri Jalosen ohjastama ja valmentama Villi Viekkaus juoksi itsensä tähtijuoksijaksi voittotuloksella 29,9ake.

Avauspuolikas oli värikäs, kun keulapaikka vaihtui lähdön osallistujien kesken useampaan otteeseen. Lopullinen keulahevonen oli kuitenkin lähdön kakkossuosikki Myrskis, ja näin ollen suosikki Villi Viekkaukselle jäi paikka toisen radan vetojuhtana. 31-vauhtisen kierroksen jälkeen kärkipari alkoi ottaa toisistaan mittaa, ja kolmas puolikas mentiinkin jo aikaan 27,0. Viimeiseen kurviin kaarruttaessa Villi Viekkaus runnoi itsensä kärkipaikalle, ja 30-vauhtisella päätöspuolikkaalla se lähti lopulta omille teilleen voittaen ylivoimaisesti.

”Takarivi oli tälle hyvä paikka lähteä. Kun tämä on hieman herkkä hevonen, niin se olisi voinut eturivissä jopa vähän hermostua”, lähdön jälkeen puhelimitse tavoitettu Harri Jalonen kertoi.

”En pelännyt, vaikka jäätiin johtavan rinnalle. Kokeilin sitten vähän miten keulahevonen jaksaa, ja kun ei takaakaan kirit kantaneet, niin loppu oli tosi helppoa. Ajattelin jo ennakkoon, että sen pitäisi tänään olla aika hyvä”, hän jatkoi.

Villi Viekkauksen on kasvattanut Miina Laukkanen, ja sen omistaa valmentaja Harrin poika Ismo Jalonen.

”Pikkuvarsana tämän jo ensimmäisen kerran näin, mutta kun Villi Viekkaus tuli veljeni luokse laitumelle, niin ihastuin tähän. Minulla oli jo ennestään tämän vanhempi veli Villi Vilpertti, joka on tosi juoksija”, Jalonen taustoittaa.

Jalonen odottelee Villi Viekkauksen kehittyvän vielä paljonkin tulevaisuudessa.

”Tämä on hyvärakenteinen hevonen, eikä mitään vikoja ole koskaan ollut. Tuntuu, että tämä pystyy vielä aika pitkälle, jos ei mitään ongelmia tule.”

Jalonen itse on pitkänlinjan hevosharrastaja. Tänä vuonna valmennettavat ovat kulkeneet hienosti, sillä 24 startista totosijoja on tullut peräti 16.

”Isälläni oli jo aikoinaan hevosia, ja minulla on ollut aina hevosia. Maatilaa kun pyöritin, niin hevoshommat kulki vähän siinä sivussa, mutta nyt kun olen muutaman vuoden ollut eläkkeellä, niin olen pystynyt paljon paremmin keskittymään näihin hevosiin. Ihan mukavasti on pärjätty. Vähän rauhallisemmin olen malttanut treenatakin, kun ennen tuli aika hätäisesti ajeltua.”

Antti Teivainen ohjasti raveissa kaksi Toto5-voittoa. Ensimmäisen toi Thai Ming, joka nappasi voittonsa keulapaikalta ylivoimaiseen tyyliin. Knowwhentohold’em nousi lähdön muusta porukasta toiseksi ja toi Nina Pettersson-Perklenin talliin kaksoisvoiton.

Teivaisen illan toinen voitto tuli Tapio Mäki-Tulokkaan valmentamalla My Matchilla.

Ari Hartikaisen ohjastama ja valmentama Loser On Loser avasi voittotilinsä Suomessa kirimällä 3. sisältä ykköseksi. Voitto oli 6-vuotiaalle tammalle sen uran neljäs.

Päätöskohde oli amatööriohjastajien lähtö, jossa paras oli Miia Salmisen ohjastama, valmentama ja omistama Zumuman tuloksella 14,7ake. Voitto oli hevoselle jo sen neljäs peräkkäinen.

Illan avanneessa lämminveristen tasoitusajossa Erika Elomaa ohjasti uransa ensimmäisen voiton ajokillaan Principessa.

Ravien muut voittajat olivat Siporinko/Jussi Miettinen, Easy Diamond/Seppo Markkula ja Macce/Kari Venäläinen.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi