Sorretun Voima esitellään Kuukauden hevosena. Kannen kuva: Anu Leppänen
Sorretun Voima esitellään Kuukauden hevosena. Kannen kuva: Anu Leppänen

Vincennesin kaksintaistelu ja paljon muuta

Koko Eurooppa katsoo viikonloppuna Vincennesiin, kun Face Time Bourbon ja Davidson du Pont iskevät yhteen Pariisissa. Kuukauden hevosena taas esitellään Sorretun Voima. Selvitämme myös hevosten kylmänkestoa ja Ratsastuksen Personal Trainerina lukijoita neuvoo Ville Kulkas.

Sorretun Voima esitellään Hevosurheilun joulukuun Kuukauden hevosena. Mari Koikkalaisen silmäterä oli vuoden 2020 voitokkain hevonen 15 voitollaan, josta 4 se otti joulukuussa. Mutta kuinka Sorretun Voima päätyi Koikkalaiselle? Minkälainen on ollut sen matka kanssakilpailijan teilaamasta vuoden voitokkaimmaksi? Kuinka Koikkalainen treenaa Sorretun Voimaa? Mitä ilmaisua Koikkalainen ei siedä monia lempinimiä saaneesta hevosestaan? Perjantain Hevosurheilu kertoo. Voit lukea lisää Sorretun Voimasta muyös täältä.

Sunnuntaina Euroopan raviväki keskittyy Pariisiin, vaikka Prix d’Amerique ravataankin lähes kokonaan ilman paikan päällä olevaa yleisöä. Moni näkee tämän vuoden Amériquen kaksintaisteluna.

Face Time Bourbon vastaan Davidson du Pont. Björn Goop vastaan Jean-Michel Bazire. Sébastien Guarato vastaan Jean-Michel Bazire.

Punnukset ovat sopivan tasoissa. Ennakkosuosikin viitta on viime vuoden voittajalla Face Time Bourbonilla, mutta Bazirella on Vincennesissä kotikenttäetu, tyhjienkin katsomojen edessä. Se on varma, että 450 000 euron ykköspalkinnosta otellaan tosissaan. Hevosurheilu päivittää suosikkien ja haastajien kuulumiset kilpailun alla.

Hevonen on erittäin hyvin kylmää kestävä eläin, muistuttaa eläintieteen tohtori Elena Autio. Minkälaisia keinoja hevonen käyttää lämmönsäätelyynsä? Miten se voi lisätä lämmöntuottoaan? Missä vaiheessa hevonen tarvitsee lisäenergiaa kylmän takia? Entäpä loimitusta? Perjantain Hevosurheilussa paneudutaan hevosen kylmänkestoon.

Uutisissa kerromme uudesta Suomeen saapuneesta siitosorista ja Hevosopiston vakavasta tilanteesta, jossa hallitus kieltäytyi kutsumasta omistajien vaatimaa ylimääräistä yhtiökokousta koolle. Nyt asiaa ratkovat juristit ja työhyvinvointitilanteesta on tehty myös ryhmäkanne.

Hevosurheilun Ratsastuksen Personal Trainerina on Ville Kulkas. Hän kehottaa ratsastamaan sileällä tarkasti, pitämään hyppäämisen yksinkertaisena ja hakemaan rentoutta tekemiseen. Ja toteaa samaan hengenvetoon, että totuus on silti se, että kaiken flow´n, rentouden ja kevyen vaikuttamisen takana on aina valtava työ.

Mistä Kulkas aloittaa ratsastajan kehittämisen? Mikä on merkittävin asia kotitreenissä? Mitä Kulkas ehdottomasti haluaa valmennettaviltaan? Entä miten epäonnistumisia ehkäistään?

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Digilehti sisältyy kaikkiin Hevosurheilun ja 7 oikein -lehtien tilauksiin. Sen voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi