Tallinnassa sijaitsevalla Hipodroomen raviradalla on tavattu tarttuvaa hevosinfluenssaa. Kuva: JU
Tallinnassa sijaitsevalla Hipodroomen raviradalla on tavattu tarttuvaa hevosinfluenssaa. Kuva: JU

Virossa ravit on peruutettu hevosinfluenssan takia – Hippos kieltää siellä oleskelevien hevosten kilpailemisen Suomessa

Virossa oleskelevien hevosten kilpaileminen Suomessa on toistaiseksi kielletty maassa todettujen hevosinfluenssatapausten vuoksi. Suomen Hippos teki viime yönä aiheesta ravikilpailusääntöihin perustuvan päätöksen.

Herkästi tarttuva virustauti on keskeyttänyt ravikilpailutoiminnan Virossa, jossa ainakin yhdet ravit on peruutettu.

Sairastuneilla hevosilla oireina on korkea kuume, kuiva yskä sekä sierainvuoto, joka on alkuvaiheessa vetistä ja kirkasta, myöhemmin keltaista ja paksua.

”Tiesimme, että Tallinnan Hipodroomilla on todettu hevosinfluenssaa. Saatiin lisätietoja Viron puolelta, joiden mukaan kuumeisia hevosia on ollut muuallakin. Sen jälkeen todettiin, että emme halua tautia Suomeen, vaan koetamme varjella ravikilpailutoimintaa tarttuvilta taudeilta”, Hippoksen asiantuntijaeläinlääkäri Martti Tala kertoo.

”Tällä hetkellä Virosta oli kolme hevosta ilmoitettu Suomen raveihin, tälle illalle yksi ja tiistaille kolme. Sieltä käy satunnaisesti hevosia kilpailemassa.”

Tautitilannetta seurataan Suomessa. Suomen Hippos suosittelee hevosenpitäjiä noudattamaan tarttuvien tautien ohjeistuksia.

”Kyse ei ole eläinkoronasta. Tämä on normaali influenssavirus, jota on ollut vuosikaudet maailmalla ja joka nyt on yllättävän lähellä, jonka takia tohdin antaa ohjeet tarttuvien tautien ja rokotusten suhteen”, Tala tähdentää.

Mikäli hevosinfluenssarokotuksesta on kulunut yli 6 kuukautta, suositellaan tehosterokotusta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi