Vitterin esitys sai taustavoimien suut messingille ja pani ennätykset remonttiin. Haalarimiehinä Mika Forss ja Jalmari Svart.
Vitterin esitys sai taustavoimien suut messingille ja pani ennätykset remonttiin. Haalarimiehinä Mika Forss ja Jalmari Svart.Kuva: Pekka Salonen

Vitter antoi ennätyksille kyytiä

Tawaststjernan Muistoajo viisivuotiaille suomenhevosille ajettiin Vermon T65-kierroksen päätöskohteena, ja hyvää kannatti odottaa.

Kisassa on usein rikottu ennätyksiä, ja samaa odotettiin - ja saatiin - tälläkin kerralla. Suurin sankari oli Jalmari Svartin suojatti Vitter. Suur-Hollola-ajossa oriille jäi jossiteltavaa, kun se laukkasi puolikkaan jälkeen keulasta ja haki sen jälkeen "vain" kolmosrahat kärjelle selvästi jääneenä.

Vermossa ei jossiteltu vaan ajettiin täyttä. Ensimmäinen 500 metriä mentiin kilometriaikaan 19,0, kierros 21,0 ja viimeinen puolikas samaa alle 21-tahtia, ja Vitter piti paikkansa kärjessä varmasti. Matkalla suosikki Säihkeen Säpinä painoi rinnalla päälle. Lopussa parhaiten kiri suuryllättäjä Särkän Kalle. Kuitenkin Mika Forssin ajokki kesti vielä melko vaivattoman näköisesti, ja tulos 20,9 kohensi reippaasti ikäluokan SE-tulosta, joka aiemmin oli 22,2. Tulos oli sen lisäksi Vermon rataennätys. Tämän tuloksen Vitter jakaa Hullumiehen kanssa.

"Mukavaa että nyt onnistuttiin", Forss myhäili.

"Ja tämä tuli vielä aika helposti."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi