Antti Ojanperän valmentama ori tekee jälleen paluuta. Maanantaina on luvassa koelähtö Oulussa. Kuva: Jarno Unkuri
Antti Ojanperän valmentama ori tekee jälleen paluuta. Maanantaina on luvassa koelähtö Oulussa. Kuva: Jarno Unkuri

Vitter koelähdössä maanantaina Oulussa

Keväällä radoille yrittänyt, mutta koelähdöstä Vieremällä viime hetkellä pois vetäytynyt Vitter on yrittämässä uutta paluuta Oulun koelähdössä 27. syyskuuta.

Edellisen kerran Jokimaalla 1. heinäkuuta 2018 kilpaa juossut Vitter on palaamassa vihdoin radoille. Se on sitä yrittänyt jo aikaisemminkin, mutta asiat eivät ole edenneet toivotulla tavalla. Nyt hevosen valmentaja Antti Ojanperä on varovaisen toiveikas.

"Keväällä tuli ajettua ehkä turhankin reippaita harjoituksia siihen nähden, että taukoa oli pitkästi", Ojanperä aloittaa. "Vitter oli viittä vaille hyvä silloin, eikä mistään isosta takapakista ollut kysymys. Kun puhutaan näin hyvästä hevosesta, niin on mielekästä aloittaa vasta sitten, kun hevonen on riittävän iskukykyinen."

Mikäli hevonen läpäisee koelähdön hyväksytysti, ei helppoja tehtäviä ole luvassa. Siksi oriin kanssa jatketaan valmistautumista kisavireeseen päivä kerrallaan, ilman sen suurempia paineita.

"Nyt hevonen on tuntunut ja näyttänyt siltä, että se kannattaa ilmoittaa koelähtöön mukaan. Kapasiteetti oriilla on edelleen olemassa, ja koelähtö kertoo lisää siitä, missä mennään. Odotukset ovat varovaisen toiveikkaat hevosen tulevaisuuden suhteen."

Vitter voitti Turussa vuonna 2016 ravikuninkuuden vain kuusivuotiaana.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi