Marmardu on kasannut viimeisestä kolmesta kisastaan kaksi voittoa ja yhden kakkossijan. Kolme vuotta sitten Jani Ruotsalainen toimi ohjastajana, mutta viime aikoina rattailla on istunut Antti Kinnunen.
Marmardu on kasannut viimeisestä kolmesta kisastaan kaksi voittoa ja yhden kakkossijan. Kolme vuotta sitten Jani Ruotsalainen toimi ohjastajana, mutta viime aikoina rattailla on istunut Antti Kinnunen.Kuva: Jarno Unkuri

Voimansa loppuun säästänyt Marmardu kiri selvään voittoon - ”Eikö se ole kaikilla hevosmiehillä tavoitteena"

Paljon urallaan laukkaillut Marmardu on viimeisessä kolmessa kisassa kulkenut ravia ja niittänyt menestystä. Viimeisin onnistuminen tuli perjantaina Jyväskylässä.

Antti Kinnunen oli varmasti tyytyväinen 40 metrin pakilta startanneen tamman rattailla, kun kärjessä hurjasteltiin toinen puolikas kovaa kyytiä. Kaukana takapareissa matkannut Marmardu aloitti nousunsa toisella kierroksella.

Kolmossuosikkina kisaan startannut kaksikko peesasi kirissä Hannu Torvisen ohjastamaa Mattilan Miinaa, kunnes viimeisen kaarteen lopussa oli aika hakeutua jo neljännelle radalle. Viimeiset metrit Marmardu kulki selvästi parasta vauhtia ja ehti vielä varsin hallittuun voittoon.

Voittajahaastattelussa Kinnunen kertoi, ettei epävarmana tunnettu tamma ollut lähelläkään laukata. Samalla hän mainitsi, että tänäkin vuonna toiveissa olisi päästä kuningatarkilpaan, minne tammalla on yritetty aiemminkin.

”Eikö se ole kaikilla hevosmiehillä tavoitteena”, Marmardun valmentaja ja ohjastajan isä Heikki Kinnunen naurahtaa aikaisille spekulaatioille kuningatarkilpaan osallistumisesta. ”Aikaisemmin se ei ole riittänyt sinne asti, niin katsotaan nyt rauhassa, miten tänä vuonna käy. Ei vielä elätellä mitään isompia toiveita.”

Itse suoritukseen treenari oli luonnollisesti tyytyväinen. Vaikka kuskin mukaan ravi oli varmaa, sitä ei vanhemman Kinnusen mukaan kotona nähtyjen otteiden perusteella uskoisi.

”Hyvältähän se tänään näytti. Tietysti aina voittaessa näyttää vielä paremmalta. Kotona se ei tunnu yhtään varmemmalta. Aivan samanlainen se on kuin aiemminkin. En tiedä, onko talvi tai ikä rauhoittanut tammaa, kun se on mennyt nyt kolme lähtöä hyvin.”

Marmardu on todellinen koko perheen projekti, sillä Kinnunen on kasvattanut tamman yhdessä tyttärensä Venlan ja siskonsa Helin kanssa. Lisäksi hän omistaa tamman yhdessä vanhimman tyttärensä Hannan kanssa.

Vuodenvaihteessa 10-vuotiaaksi kääntynyt hevonen on ehtinyt kilpailla urallaan 91 kertaa, joista se on voittanut 9 ja kerännyt 15 muuta totosijaa. Silti Kinnunen sanoo suoraan tamman olleen pettymys.

”Tästä on aina ollut kovat odotukset. Tämä on ollut hirmuinen pettymys meille, kun se ei ole ollut sellainen kuin olemme odottaneet”, hän myöntää. ”Tamma alkaa olla sen ikäinen, että on kahden vaiheilla, että astutammeko vai ajammeko kilpaa. Monenlaisia pohtimisia on pidetty. Katsotaan, miten se menee, mutta ainakaan vielä suhtautumisemme ei ole muuttunut. Jos se keväällä kiihtyy, eikä ala ravata, niin sitten astutamme sen. Kaikki mahdollisuudet ovat auki.”

Kinnunen toteaa, että olisi saattanut jo aiemmin luovuttaa Marmardun suhteen, jos tamman luonne ei olisi niin treenarin mieleen.

”Se on hirvittävän helppohoitoinen ja sen kanssa on mukava käydä raveissa. Sillä ei ole oikein muuta heikkoutta kuin ravikilpailuissa suorittaminen.”

Tulevaisuuden suunnitelmat ovat siis auki, kuten on seuraava starttikin. Kilpailemista on kuitenkin tarkoitus jatkaa vielä talven aikana.

”Ei kuitenkaan hirveästi. Muutama lähtö silloin tällöin, harvakseltaan kilpaileminen näyttää sopivan Marmardulle.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi