Forssan rata näyttää sopivan Teemu Okkolinin valmentamalle Fransterille, sillä ruunan edellinen voitto tuli 21.5. juuri Pilvenmäellä.
Forssan rata näyttää sopivan Teemu Okkolinin valmentamalle Fransterille, sillä ruunan edellinen voitto tuli 21.5. juuri Pilvenmäellä.Anu Leppänen

Voimaruunat karsintavoittajina Pilvenmäki Specialin finaaliin

Tulevan kuninkuusradan nostalgiaraveissa seulottiin finalistit ensi kertaa ajettavaan suomenhevosten Pilvenmäki Specialiin. Karsintojen vauhdikkain oli Harri Jalosen Villi Viekkaus.

Tammojen taustavoimia uusi ennakkomaksullinen kilpailu innosti melko vähän, ja oriita ja ruunia karsintoihin starttasi puolet enemmän. Siitäkin huolimatta, että loppukilpailussa tammat saavat 20 metrin hyvityksen.

Huippuvireiselle Villi Viekkaukselle voi sovitella suosikin viittaa kuninkuusviikonlopun finaaliin, sillä 22-vauhtisen kirin esittänyt 6-vuotias oli neljästä karsintavoittajasta ylivoimaisesti nopein 26,9-volttiajallaan. Tiistain karsintalähdössä suuryllättäjä Villieläin haastoi sen lopussa tiukasti.

”Tosissaan ajettiin kilpaa, enkä tiennyt kumpi vie. Saatiin kuitenkin hieman ennen maalia yliotetta”, Harri Jalonen kuvaili ratkaisuhetkiä.

”Villi Viekkaus meni matkalla vähän nahkeasti toisten takana, eikä se tahtonut oikein pitää edes selkää. Olin jo vähän huolestunut, että eikö tämä olekaan vedossa. Vapaalle radalle kun käänsin, hevonen lähti nytkin eri tavalla. Loppukilpailussa on juoksemista, kun tammat saavat 20 metriä etumatkaa, ja siinä on kovia tammoja.”

Kaksi sekuntia hitaammalla tuloksella toisen oriiden ja ruunien karsintavoiton ottanut Franster oli yllättäjä tallikaveri Eivarin kerättyä suurimman kannatuksen. Se jäi keulasta neljänneksi, mutta selviytyi finaaliin. Teemu Okkolin ei yllättynyt Fransterin vahvasta esityksestä johtaneen Eivarin rinnalta.

”Franster on tosi juoksija, mutta vähän mielialahevonen. Tänään sillä oli hyvä päivänsä”, Teemu Okkolin summasi ja arveli Eivarin aiempaa puhdittomamman esityksen juontaneen juurensa pidemmästä starttivälistä hellekelien jälkeen.

”Tehtävää riittää finaalissa, kun siinä on hyviä tammoja paalulla. Lyötyinä ei kuitenkaan lähdetä.”

Pilvenmäki Specialin tammojen kaksi karsintalähtöä menivät Valerianan ja Renum Helgan nimiin.

Lisää Forssan raveista ensi keskiviikon (13.7.) Hevosurheilussa.

Oletko jo tilaaja?

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 7 Franster, 6,74%, 9,13 euroa

T5-2: 3 Villi Viekkaus, 35,90%, 22,00 €

T5-3: 2 Proven Dream, 6,15%, 138,52 €

T5-4: 9 Cash Maker, 53,08%, 178,76 €

T5-5: 8 Hollaus, 22,75%, 285,76 €

Vaihto 85 201,75

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi