Voitokas kykyori oli pitelemätön Oulussa – ”Pettyneempi olisin ollut kuin Reima”
Kuvassa Mika Forssin ajama Bond Eagle palasi sairauspaussilta väkevässä lyönnissä. Oulussa oria ajoi Hannu Torvinen.Arkistokuva: Kirsi Kantokoski

Voitokas kykyori oli pitelemätön Oulussa – ”Pettyneempi olisin ollut kuin Reima”

Valmentajan tai omistaja-kasvattajan ei tarvinnut pettyä, kun Hannu Torvisen ohjastama Bond Eagle oli erittäin vakuuttava voittaja suoraan pikkutauolta Äimäraution maanantaiajoissa.

Toissa viikolla Uumajassa turistireissulla käynyt Bond Eagle pääsi Oulussa näyttämään ravaamisen mallia startissakin.

Hannu Torvisen ensimmäistä kertaa ajama Bond Eagle sai kiihdytysvaiheessa maukkaan juoksupaikan 2. ulkoa, mutta Torvinen ei jäänyt 6-vuotiaan orin kanssa selkiin kyttäilemään, vaan kierrätti ajokkinsa vetämään toista rataa.

Päätöspuolikkaan alussa Bond Eagle nujersi keulassa ravanneen Murder Miken vastarinnan, eikä antanut takaa parhaiten hyökänneelle Cod A'la Docille mitään palaa ohitukseen.

”Sanoin Hannulle, että aja vaan eteenpäin keulaan, tai saa ajaa kuolemastakin”, valmentaja Kari Lehtonen kertoi antaneensa Hannu Torviselle suoraviivaiset ajo-ohjeet. ”Ennen lähtöä sanoin tuossa, että olisin ollut pettynyt, jos hevonen ei voita. Pettyneempi olisin ollut kuin Reima (Kuisla, omistaja-kasvattaja).”

Tuloksella 15,5ake voittanut Bond Eagle oli pari kuukautta kilpailematta valmentajansa mukaan terveyshuolien takia. Kari Lehtonen odottaa voittoprosentilla 57 kilpailevalta treenattavaltaan pärjäämistä jatkossakin.

”Bond Eagle on hienoluonteinen luokkahevonen. Sillä oli paljon ongelmia nuorempana, mutta se juoksee vielä paljon rahaa”, Kari Lehtonen ennusti.

T5-rivi sujui alusta maaliin paljon pelattujen voittajien merkeissä, sillä sekä Sanahelinä että Roughenoug Vice voittivat suosikkeina. Avoimessa lähdössä parhaaksi kiri kolmossuosikki Callela Leonard. Johtavan rinnalta rivin voitollaan sinetöinyt Esther Rich oli sekin yli 20-prosenttinen voittaja.

Lue raveista lisää keskiviikon Hevosurheilusta.

Oletko jo tilaaja?

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 8 Bond Eagle, 42 %, 2,19 euroa

T5-2: 5 Sanahelinä, 27 %, 4,62 e

T5-3: 7 Callela Leonard, 24 %, 11,69 e

T5-4: 5 Roughenough Vice, 48 %, 16,82 e

T5-5: 8 Esther Rich, 21 %, 26,23 e

Vaihto: 68 446,35 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi