Jamas Vilmer jatkoi tappiotonta menoaan.
Jamas Vilmer jatkoi tappiotonta menoaan.Arkisto/Anu Leppänen

Voitokkaat suomenhevoset jyräsivät – ”Tuntee, että on paremman hevosen kyydissä”

Hannu Hietanen korjasi parhaat palat Jamas Vilmerin ja Mattilan Eemelin kanssa keulahevosen rinnaltakin.

Pietarsaarelaisen Maria Sirenin valmentama ja omistama Jamas Vilmer jatkoi tappiotonta menoaan myös kauden neljännessä kilpailussa. Läpi uransa hurjalla voittoprosentilla kilpailleen 8-vuotiaan jänkäjussilaisen matkan varrelle on mahtunut hidasteita, ja rahkeita oriilta löytyy vielä nähtyä parempaan. Torstai-illan tasoituksessa Jamas Vilmer kukisti kaksintaistossa johtaneen Rallan Ruhtinaan ja teki voltista uuden ennätyksen 26,2.

”Tänään oli varmasti kovimmat hevoset vastassa mitä aiemmissa starteissa”, tämän kesän startit Jamas Vilmerillä ajanut Hannu Hietanen muistutti. ”Oli suuri vaara ennakkoonkin, että johtavan rinnalla täytyy juosta, eikä siinä jäänyt lopulta vaihtoehtoja. Ori meni koko ajan siinä hyvän tuntuisesti ja piti vauhtinsa maaliin asti.”

”Nyt kun Jamas Vilmer on saanut pitkän tauon jälkeen muutaman startin, se on ollut notkeampi ja parempi. Sen tuntee, että paremman hevosen kyydissä”, Hietanen korosti.

Nordic Cupin osalähdössä Hietanen ajoi Mattilan Eemeliä, joka kilpaili hänen tallistaan vielä alkukauden ajan. Sen jälkeen Harri Silakan omistukseen siirtyneen ruunan kompastuskivenä on ollut peitsiherkkyys, minkä takia kaksi edelliskilpailua menivät hylkäykseen. Kuusivuotias näytti nyt paremmalta, vaikka ensimmäiseen kaarteeseen tuli laukka. Sen jälkeen ruuna piti johtaneen Vapassin kanssa kovaa tempoa yllä.

”Mattilan Eemeli menee vähän sitä mitä tahtoo, eikä sitä sovi liikaa kinnatakaan”, Hannu Hietanen kertoi. ”Lähdettiin aika kovaa liikkeelle, ja hevonen meni vähän kevyeksi kurviin ja rulli laukalle. Sitten joutui rinnalla juoksemaan, mutta ruuna meni siinä hyvän ja varman tuntuisesti. Vauhti tottakai vähän hiipui molemmilla, mutta sen verran oltiin edellä, että sen tunsin.”

Ville Pohjola ajoi illan loppulähdöissä puhtaan hattutempun. Keulasta 23-vauhtisella päätöskierroksella varmasti vastaillut Hotlinki, vauhdikkaan kirin kolmannesta ulkoa esittänyt Federal Hill sekä nappijuoksun jälkeen uran avausvoittoon iskenyt Blackpearls Maya toivat Pohjolan kunniakierroksille.

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1 10 Zen Fondant, 37%, 1,48

T5-2 4 Mattilan Eemeli, 22%, 5,30

T5-3 5 Jamas Vilmer, 34%, 9,18

T5-4 1 Thai Profit, 61%, 10,05

T5-5 2 Hotlinki, 31%, 12,41

Vaihto 64 641,60

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi