Night Guard on voittanut 10 kertaa kotiradallaan Turun Metsämäessä.
Night Guard on voittanut 10 kertaa kotiradallaan Turun Metsämäessä.Kuva: Roosa Lindholm

Voittoprosentti 83, voitti suoraan 11 kuukauden sairastauolta – nyt loukkaantui toinen jalka

24 uransa 29:stä startista voittanut Night Guard palasi kasvattajalleen Martti Mäelle parantelemaan hankosidevammaa.

Night Guardin huikea voittokulku katkesi vuosi sitten etujalan hankosidevammaan, jota se paranteli puolisen vuotta kasvattajansa Martti Mäen hoivissa Ylihärmässä. Sen jälkeen se palasi Harri Koivuselle ja voitti heti ensimmäisen starttinsa Teivossa komealla tavalla.

Startin jälkeen tuli kuitenkin uutta lunta tupaan: saman puolen takajalan hankoside reagoi. Hevonen palasi Martti Mäelle, mutta nyt myös hänen omistukseensa.

Entinen omistaja Leo Keto oli Mäen hyvä ystävä, ja he kiersivät paljon yhdessä raveissakin Night Guardia katsomassa. Kedon kuoltua viime vuonna hevonen jäi perikunnalle, joka päätyi kuitenkin luopumaan siitä uuden jalkavamman jälkeen.

”Leon veli Veikko Keto soitti ja kysyi, olisinko kiinnostunut hevosesta. Minä sanoin, että olisin kyllä, jos se ei ole hirmu kallis. Jalkavamman jälkeen ei tiedä koskaan varmasti, pääseekö enää radalle”, Martti Mäki juttelee.

Jos kuntoutus tuottaa toisaalta tulosta, tili ei ole varmasti vielä täynnä. Uran voittoprosentti 83 kertoo luokasta paljon.

”Voi olla, että paluu radoille menee syksyyn”, Mäki epäilee.

”Ainakin aluksi ajetaan kilpaa kotoa käsin, mutta jos hyvin lähtee menemään ja jalka rupeaa kestämään, niin ei sitä tiedä, vaikka hevonen palaa Koivuselle. Pitää kuunnella siinä asiassa ex-vävy Matias Peltosta, joka lähti hevoseen porukkaan. Hän on mukana 5-vuotiaassa pikkuveljessäkin (Night Sky), jossa on myös lapsenlapsi mukana.”

Vaikka Night Guardin voittoprosentti on huikea, voittosummaltaan se ei ole vielä Martti Mäen paras kasvatti.

Quite Specialilla on joku 90 000. Se oli Lähdekorvella Ruotsissa ja meni nyt Tornioon”, hän mainitsee.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi