Vuoden 2022 kotimaiset kasvattajapalkinnot maksettu

Vuoden 2022 kotimaiset kasvattajapalkinnot maksettu

Suomen Hippos tiedottaa laittaneensa maksuun ravihevosten kotimaiset kasvattajapalkinnot vuodelta 2022.

Kasvattajapalkinnot maksetaan hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen käytettävästä rahoituksesta. Maksujen rahoituspohja tulee Veikkaus Oy:n tuotosta maa- ja metsätalousministeriön kautta, jotka Suomen Hippos välittää täysimääräisinä kasvattajille.

Ministeriön tulouttamat rahat siirtyivät perjantaina 26.5.2023 Suomen Hippoksen tilille, josta maksuun laitettiin ravihevosten kotimaiset kasvattajapalkinnot vuodelta 2022.

Maa- ja metsätalousministeriö on suorittanut maksatuspäätöksen ja vahvistanut maksuperusteet, jonka jälkeen Hippos maksaa kasvattajapalkinnot.

Nyt maksuun on lähtenyt ravihevosten kotimaiset kasvattajapalkinnot. Sen sijaan ulkomaiset kasvattajapalkinnot, Kuninkuusravien ylimääräinen kasvattajapalkinto, suomenhevosratsujen sekä lämminveristen ratsuhevosten ja ponien palkkiot maksetaan pikimmiten tiedoitteessa kerrotaan.

Kasvattajapalkintoja maksettiin yhteensä yli 2 miljoonaa euroa yli 1400 kasvattajalle. Kasvattajapalkintoa maksetaan vuosittain hevosen kasvattajalle kilpailutiedoissa olevien palkintomäärien perusteella. Prosenttiosuus vaihtelee hevosen kilpailuiän mukaisesti siten, että nuoremmilla hevosilla prosenttiosuus on suurempi. Pienin maksettava kasvattajakohtainen summa on 150 €. Kuninkuusraveista maksetaan lisäksi ylimääräinen 15 % kasvattajapalkinto Kuninkuusravilähtöjen voittosummista.

Linkki Suomen Hippoksen julkaisemaan tiedotteeseen.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi