Hyvää ystävänpäivää sunnuntaina 14. helmikuuta.
Hyvää ystävänpäivää sunnuntaina 14. helmikuuta.

Vuoden hevosenhoitaja Hanna Rakkolainen ystävänpäivän alla: ”Hevosten eteen tehdään täysiä töitä”

Kiukaisissa syntynyt Hannu Rakkolainen tunnetaan hoitamansa Mascate Matchin rinnalta, mutta mitä Kuukauden henkilö ajattelee hevosenhoitajuudesta? Hevosurheilun perjantailehti sisältää myös tallin rakentaminen ja remontointi -teeman.

”Hevoset, niiden eteen tehdään täysiä töitä”, Hanna Rakkolainen tiivistää ammattinsa parhaan puolen.

Rakkolainen työskentelee Pekka Korvella ja muistaa edelleen sen hetken, kun kävi kysymässä lajilegendalta kesätöitä.

Millainen oli matka huippuhevosen hoitajaksi ja mitä Rakkolaisen työpäivään sisältyy? Siitä lisää perjantailehdessä.

Kyra Kyrklund on menestynein suomalainen kouluratsastaja ja -valmentaja. Hän kertoo oppineensa, että valmentajan ei pidä olla oppilaistaan mustasukkainen, ja edellisille valmentajille on osattava antaa arvoa.

”Pienessä maassa ei ole varaa riidellä toisten kanssa”, Kyrklund muistuttaa. ”George Morris neuvoi, että jos avustat valmennettaviasi eteenpäin, he tulevat takaisin. Mutta jos pidät heitä väkisin, he jäävät luoksesi vuodeksi, mutta eivät tule ikinä takaisin.”

Lehti sisältää laajan teemaliitteen tallirakentamisesta ja remontoimisesta. Tutustumme citykasvattajia kutsuvaan Veikan kartanoon, jossa Kaisa Tupamäki-Kukkamo ja Vesa Kukkamo ovat investoineet suuresti pihattoihin ja oriasemaan.

Teemassa luomme katsauksen myös maneesirakentamiseen, tallien desinfiointiin kuumakuivahöyrypesurilla sekä paloturvallisuuteen. Pöly ja kosteus ovat haitallisia sähkölaitteille. Tallipalo saakin usein alkunsa viallisesta sähkölaitteesta.

Hevosurheilu palvelee sekä digi- että printtiversiona.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi