200 000 euron voittosumman komeasti puhkaissut Lissun Eerikki verhoutui Valkeala-ajon loimeen lauantaina Kouvolassa. Kuva: Anu Leppänen.
200 000 euron voittosumman komeasti puhkaissut Lissun Eerikki verhoutui Valkeala-ajon loimeen lauantaina Kouvolassa. Kuva: Anu Leppänen.

Vuoden ryminällä aloittanut Lissun Eerikki Valkeala-ajon hidalgo

Rick voitti Valkeala-ajon Pekka Luukkoselle ja Ari Moilaselle jo vuosina 1999 ja 2003. Lissun Eerikki toi menestysnimille yhden lisämeriitin lauantaina Kouvolassa.

"Enemmän se meni muiden käskyjä karkuun kuin minun käskyjä. Oli tosi helppoa tänään”, Ari Moilanen luonnehti Lissun Eerikin lauantaipuhdetta ratahaastattelussa.

2100 metrin metrin tasoitusajossa voittoajaksi merkittiin 24,1. Tulos on kisan toiseksi kovin Tähen Tuurin vuonna 2011 juokseman 23,4 jälkeen.

Kisassa Iikka Nurmonen latasi paalupaikalta H.V. Tuurilla vauhdilla keulaan. Tiukimmin takaa kiihdyttivät Pyörylän Paroni ja Caijus, jotka hakivat asemat sisäradalta H.V. Tuurin takaa.

Lissun Eerikki eteni toista rataa ilman vetoapua ja eteni keulaan toisen kaarteen jälkeen. H.V. Tuuri seurasi johtavaa, ja kierros jäi taa ajassa 27,0.

Raggari juoksi toisessa ulkoparissa Nylandin takana ja Morison kolmannessa ulkona. Viimeisellä takasuoralla Morison laukkasi. Kolmas puolikas mentiin jo 23,5.

Loppukaarteessa Iikka Nurmosen pää pyöri etsien, tuleeko H.V. Tuurille kiritilaa. Maalisuoralla Pyörylän Paroni/Esa Holopainen nousi kolmannelle radalle. Kiri kantoi toiseksi, mutta Lissun Eerikki kiristi vauhtia tarpeen mukaan.

Voittomarginaali oli noin kaksi hevosenmittaa ennen Pyörylän Paronia. H.V. Tuuri ja Nyland tulivat maaliin seuraavina.

Kaksi starttia tällä kaudella ovat tuoneet kaksi voittoa, ensin Kavioliiga GP:ssä ja nyt Valkeala-ajossa. Kavioliigan kylmäverikohteena ravatusta kilpailusta Lissun Eerikki voitti lauantaina 12 000 euroa.

10-vuotiaan oriin omistaa ja sen on kasvattanut Hevosmaailma-Talli. Valmennuksesta vastaa puumalalaismaestro Pekka Luukkonen ja hoidosta vaimonsa Minna Luukkonen.

”Ikä ja treenikilometrit kumuloituvat, että se on ajan kanssa oppinut juoksemaan”, Pekka Luukkonen kommentoi hevosen juoksutyyliä ratahaastattelijalle.

Omistaja Hevosmaailma-Talli sisältää 21 osuutta. Kimpan edustaja Mervi Lepistö vaikutti lauantai-illan hämärtyessä hyvin onnelliselta. Mikkeliläinen Lepistö työskentelee valtiolla valvontasihteerinä.

”Hieno suoritus. Sanaton olen yhä edelleen”, Lepistö kuvaili. ”'Erkki' tulee hevosen ikään, ja lunastaa nyt niitä odotuksia. Pekalle on annettu vapaat kädet rakentaa tätä hevosta rauhassa. Nyt se palkitsee sen.”

”Kiva, kun 'Erkki' on varmistunut. Se näyttää niin aikuiselle hevoselle ja itsevarmalle. Kun startin jälkeen hevosta katsoi, se oli sen näköinen, että noh, mie kävin vähän tässä juoksentelemassa.”

Lue, mistä muissa kohteissa tapahtui täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi