Markku Niemisen tallin hevosten viime vuoden voittosumma, 874 715 euroa, oli hänen koko uransa toiseksi suurin.
Markku Niemisen tallin hevosten viime vuoden voittosumma, 874 715 euroa, oli hänen koko uransa toiseksi suurin.Kuva: Anu Leppänen

Vuoden valmentajan tavoite vuodelle 2021: ”Miljoona rikki”

Vuoden valmentajan kategoria oli etukäteen yksi gaalan kimuranteimpia. Valinta kohdistui toisen kerran peräkkäin ja gaalahistoriassa jo seitsemännen kerran Markku Niemiseen.

Harri Koivunen voitti eniten lähtöjä, Antti Ojanperä ravikuninkuuden ja St Legerin ja tukun muita suuria lähtöjä ja Pekka Korvella oli tallissaan supertamma Mascate Match. Mutta hieno oli Markku Niemisenkin kausi.

Consalvo voitti Kymenlaaksoajon ja Time Match, Consalvo ja Skyfall Shine Kasvattajakruunun kukin. Sahara Peyote oli kolmas derbyssä ja Consalvo neljäs kriteriumissa. Vanhempien hevosten ykkössarjoissa tallin lippua piti korkealla kolmikko Lexus Dream, Willow Pride ja Don Williams. Willow Pride palkittiin vuoden parhaana vanhempana lämminveritammana.

Markku Niemistä haastateltiin lähetykseen skype-yhteydellä tallin henkilökunnan illanvietosta.

”Kokonaisuutena vuosi meni hyvin. Vähän joka lähtöön oli joku hevonen laittaa”, Nieminen summasi vuoden.

”Tähtien pitää nostaa vielä ensi vuodeksi pikkuisen tasoa, ja uskon, että ne sen tekeekin ja uusiakin nimiä nousee. Miljoona yritetään saada rikki, ja tittelikin yritetään totta kai uusia. Mutta ikävä kyllä kaverit pistää kovasti kapuloita rattaisiin.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi