Walene vyörytti vihdoin napakympin - "Ehkä jännin startti ikinä"
Walene rutisti kylmäverivoltin ykköseksi.Anu Leppanen

Walene vyörytti vihdoin napakympin - "Ehkä jännin startti ikinä"

Walene pilasi viime lauantaina laukkaan, mutta Linnunlahdella kurssi kääntyi, sillä Anne Kärkkäisen valmennettava appasi makean revanssin. Ossi Nurmosen tallin uusin vahvistus Martin de Bos onnistui toisella yrittämällään uudessa kotimaassaan.

Walenen täpärä ykkössija johtavan rinnalta ei ollut ehkä Kavioliiga-ravien urheilullinen kohokohta, mutta Anne Kärkkäinen oli kisan jälkeen yhtä riemua. Kisaviikolla nainen jännitti kovasti tulevaa starttia, sillä alla oli harmittava epäonnistuminen laukan muodossa. Valtava tunnelataus laukesi vasta maalin kohdalla, kun Walene leikkasi linjan ykkösenä.

"Ehkä jännin lähtö ikinä", Kärkkäinen sai sanottua. "Olin sitä lausetta juuri näpyttelemässä Walenen facebook-sivuille. Kivi putosi heti startin jälkeen sydämeltä, ja tämä voitti tuntuu todella hyvältä. Kiipesin ylemmäs katsomaan lähtöä omassa rauhassa. Katsoin sekä kuuntelin tapahtumia kyllä, mutta en halunnut siihen ketään muuta viereeni."

Walenen ohjastaja Tapio Perttunen teki kyydissä sataprosenttista työtä.

"Tapsa ajoi kieli keskellä syytä, se oli täyden kympin suoritus. Veli-Pekka Toivanen ansaitsee tästä voitosta myös isot kiitokset. Vellu oli jutellut hevosesta Perttusen kanssa ennen lähtöä, ja hän myös balanseerasi Walenen pikkuisen keveämpään balanssiin ennen kisapäivää. Tämä oli onnistuneen yhteistyön tulos."

Kärkkäinen lähti kotiin huojentuneena ikimuistoisesta ravipäivästä. Pureskeltavaa reissusta riittää moneksi päiväksi.

"Kotona ollaan kuudelta ja laitetaan hevoset ulos. Tehtiin miehen kanssa jo eilen ruoka valmiiksi, ja syödään hyvin. Haetaan kymmeneltä hevoset sisälle ja laitetaan sauna päälle. Voi olla, että muutaman kerran katsotaan jostakin laitteelta tämä lähtö uudelleen. Ehkä useammankin kerran", Kärkkäinen hehkutti.

Neljännen kohteen sankari Rebel Rapid ampui kiihdytyksessä kärkeen, eikä paikastaan enää luopunut. Aatto Silventoisen valmennettavan tehtävä muuttui jo aamulla edullisemmaksi, kun Slippery Runway joutui jäämään pois. Lähtöön saatiin uusi odottamaton käänne juuri ennen lähtöä, kun suursuosikilta eurot perinyt Nazareth joutui sekin vetäytymään starttiviivalta.

"Kimmo Ahola ennakoi jo, ettei hevonen välttämättä ole parhaimillaan. Hän ajoi Nazarethilla lämmityksen, eikä tuo alleajo nostanut odotuksia. Ajoin hevosella vielä kierroksen, minkä jälkeen oli ainoa oikea ratkaisu olla kilpailematta. Se ei ole ideaatilanne kenellekään, mutta Nazarethilla ei ollut hyvä päivä ja hevonen edellä tehdään ratkaisuja", Santtu Raitala kommentoi käänteitä ennen starttia.

Kylmäveristen kakkossarjan paras Ukkoherra ei ylisarjasta välittänyt, kun sen valmentaja Juha Kortekallio oli ilmoittanyt hevosensa rohkeasti rahojen puolesta kovaan lähtöön. Ari Moilanen otti ajokillaan keulat, antoi paikkansa Myrskyrille pois ja kiitti tylysti vetoavusta maalisuoralla.

Päivän pankki Deangelo oli kaiken luottamuksen arvoinen lämminveristen ykkössarjassa. Se ei osallistunut kuumimpaan alkurynnistykseen, mutta eteni 1200 ennen maalia kärkipaikalle. Ari Moilanen nousi ruunan kyydissä iltapäivän ohjastajanimeksi, sillä hän ajoi Toto75-kohteissa kolme tyylikästä napakymppiä.

Martin de Bos aloitti kierroksen upealla 1200 metrin kirillä 7. ulkoa. Se tuli päätöslenkin 13,4-vauhtia, eikä ykkössija jää Suomen uran viimeiseksi. Moilanen otti Ossi Nurmosen valmennettavalla ensimmäisen kolmesta tolpastaan.

Kierros päättyi jymy-yllätykseen, sillä kylmäveristen päälähdön sankariksi nousi pitkään voitoitta kilpaillut Veeran Poika. Se pystyi lyömään kaikki tämän hetken parhaat kilpakumppaninsa. Jarmo Saarela lymyili ajokillaan 4. sisällä, josta valjakko pääsi loppukaarteessa etenemään 2. ulos. Siitä kiritilaa saatuaan Veeran Poika innostui huimaan loppuvetoon, joka kantoi maalikuvassa voittoon ohi Kartierin. Jussi Suominen valmentaa Veeran Poikaa, joka nappasi hienon 75 pisteen potin kohti kuninkuusraveja -lähdöstä.

Lue lisää keskiviikkona ilmestyvästä Hevosurheilusta

Toto75-voittajat, peliosuus ja rivin arvo:

T75-1: 14 Martin de Bos, 29 %, 0,50 €

T75-2: 5 Walene 24 %, 1,80 €

T75-3: 1 Muska, 29 %, 4,78 €

T75-4: 6 Rebel Rapid, %, 15,72 €

T75-5: 2 Ukkoherra, 11%, 36,99 €

T75-6: 2 Deangelo, 68 %, 41,85 €

T75-7: 9 Veeran Poika, 1 %, 17 582,94 euroa

7 oikein 17 582,94 euroa

6 oikein 51,71 euroa

5 oikein 3,39 euroa

Vaihto 255 182,14 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi