Vermossa pyöri Tapio Perttusen show, kun kaksi ensimmäistä 65-kohdetta meni orimattilalaiselle.
Vermossa pyöri Tapio Perttusen show, kun kaksi ensimmäistä 65-kohdetta meni orimattilalaiselle.Kuva: Pekka Salonen

William Pine kesti reippaan avauksen varmasti

Vermon amerikkalaisen illan Toto65-peli käynnistyi Tapio Perttusen suojatin William Pinen keulavoitolla.

Pitkältä loukkaantumistauolta palannut Valentin Laday oli kiihdytyksessä terävänä ja latasi auton takaa keulaan. Keulahevosen rattailla Antti Teivainen vinkkasi pian Tapio Perttuselle, että vetojuhdan paikka on tarjolla. William Pine painui kympin avauksessa kärkeen.

Tulisen alkurynnistyksen jälkeen kierros pisteltiin vielä 11,5-lukemiin, joten vauhti laantui maalia kohden. Pakka oli loppukaarteessa kasassa, mutta maalisuoralla William Pine innostui lisäämään vauhtiaan ja irtosi muista. Se vei 2000 euron ykköspalkinnon tuloksella 12,6a/1609 metriä.

"Viimeisessä kurvissa hevonen jäi vähän odottelemaan. Avasin korvat, mutta ei lähtenyt menemään, joten vedin vielä laput. Muutaman kerran piti muistuttaa, sitten otti hyvän vauhdit. Viimeiset 200 metriä lipui taas tosi hyvin", Tapio Perttunen jutteli.

Suur-Hollola-ajoon tiukasti tähtäävä William Pine oli tasaisesti veikatun avauskohteen suosikki.

Kakkostaisto oli tiukka. Valentin Laday menetti loppukaarteessa hieman rytmiään, mutta ehti vielä toiseksi ennen Flynn Bokoa ja Hannu Torvista.

Toto65-2: Parhaasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun Tapio Perttunen kurvasi toisen kerran peräkkäin voittajaseremonioihin. Tälläkin kertaa voittoisa ajokki oli oma valmennettava.

Mailin ryhmäajo oli illan teeman mukaisesti vauhdikasta menoa. Erkki-Pekka Mäkinen sai pidettyä sisäradalta keulapaikan Fillyjonka Fellowin kanssa. Rintama syöksyi ulkoa päälle. Albino Brave tuli toista rataa, ja Sultan Journey kiersi kolmatta eteenpäin. Avauspuolikas mentiin 10,5-vauhtia.

Fillyjonka Fellow piti kiinni keulapaikastaan, Sultan Journey kiersi toiselle ilman vetoapua, ja Albino Brave parkkeerasi toiseen ulos. Siitä se iski päätöspuolikkaan alussa ja voitti lopulta oikein helposti, vaikka johtavan takana matkannut Eko Kristall hetken aikaa kirivaiheessa tiiviisti seurasikin.

"Keulaan päästyä hevonen alkoi odottelemaan. Avasin korvat, jolloin alkoi onneksi vastaamaan. Sata metriä jäljellä meinasi haparoida, mutta voi sanoa, että hyvin ravasi tänään", Perttunen kertoi kahdessa viime kisassaan laukanneesta Albino Bravesta.

Toto65-3: Avoin St Michel -katsaus toi Fire To The Rainille avausvoiton Suomessa.

Valmentaja Juuso Holttinen harmitteli ennakkokommenteissa Fire To The Rainin lähtönopeuden puutetta, mutta ilman kenkiä viilettänyt ravuri latasikin keulaan. Hannu Torvisen ajokki ei joutunut matkan aikana paineen alle, vaan sai hallita tapahtumia varmasti maaliin asti. Voittotulos illan ykkössarjassa oli 11,9a/1609 metriä.

"Hevonen oli hyvän tuntuinen pruuveissa. Joissakin Ruotsin lähdöissä se oli tosi kovaa lähtenyt matkaan. Tuli sellainen tunne, että koitetaan reippaasti lähteä ja se lähtikin tosi kovaa liikkeelle. Fire To The Rain irtosi tosi helposti, kaikin puolin hyvä suoritus", Hannu Torvinen veisteli.

Matias Salon treenaama Stricker kiri hänniltä terävästi perille ja oli toinen ennen Jontte Boyta.

Toto65-4: Keulavoittajien voittomarssi jatkui, kun Ari Moilanen kuskasi Rocking Royal Lelan voittoon.

Sisäradalta kiihdyttänyt Rocking Royal Lela torjui kiihdytyksessä vierestä lähteneen Rebel Rapidin, joka hiilosti rinnalla, kunnes laukkasi puolikas juostuna. Alun paineesta huolimatta Rocking Royal Lelalle jäi paukkuja loppuun siksi paljon, että se otti ykköstilan helposti.

"Hevonen on mennyt aimo harppauksen eteenpäin. Korvia ei tarvinnut vetää, kun jäi vaan narunpätkä käteen", Ari Moilanen naureskeli.

Suursuosikki Salient Arrow lähti tahmeasti matkaan, eikä häikäissyt muutenkaan, mutta nousi silti kakkosrahoille. Rebel Rapid teki hienon laukanpaikkauksen ja kiri vielä kolmanneksi.

Toto65-5: Derbyn kesäsuosikki meni Tuomas Korvenojan huippuvireiseen talliin, kun BWT Caesarin kiri oli herkin.

Nelivuotiaiden lähdössä ajettiin alusta alkaen tosissaan kilpaa. Santtu Raitalan ajama MAS The Boss piti sisäradalta keulapaikan, ja Deangelo painoi päälle herhiläisenä koko matkan ajan. Voimia jäi täyden matkan kisassa muille enemmän.

Takajoukoissa vauhdinpitoa tarkkaillut BWT Caesar oli kirissään terävä ja se voitti selvällä marginaalilla. Voittotulos oli mukava 13,3a/2100 metriä.

"BWT Caesar on äärimmäisen urhea ja teki hyvän loppukirin. Sillä on sellainen asenne, että tekee töitä täydellä sydämellä, ja hyvä kehitys on päällä. Mielenkiinnolla odotellaan derbykarsintoja, että mitä siellä käy", Tuomas Korvenoja sanaili.

Donatello Hoss lopetti johtavan takaa toiseksi. Vixpress Li laukkasi loppukaarteessa, mutta ehti kolmanneksi. Suosikki Le Gros Bill sai hyvän reissun 2. ulkona, muttei pystynyt voittomatsiin.

Toto65-6: Toinen kierroksen suurista suosikeista piti, kun One Break Broline hallitsi lähtöä.

Koitos oli One Break Brolinen ja Tommi Kylliäisen näytös. Kaksikko latasi kakkosradalta helposti keulaan ja sai hölkötellä kierroksen viittätoista. Siitä vauhdista One Break Broline irrotti kevyesti voittoon.

"Tänään kaikki oli tosi helppoa. Hevonen ei joutunut ollenkaan tiukille", Tommi Kylliäinen myönsi.

Kakkossuosikki Andree kiri pontevasti, muttei voittotaistoon ollut asiaa. Toinen se oli ennen tauolta hienosti palannutta Holiday Orsia

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi