Willow Pride sai loimen lisäksi kaulaansa merkin voitosta Kavioliigan osakilpailussa.
Willow Pride sai loimen lisäksi kaulaansa merkin voitosta Kavioliigan osakilpailussa.Kuva: Anu Leppänen

Willow Pride voitti Espoon palkinnon suosikkina johtopaikalta

Vermon lauantairavien molemmat suurkilpailut ratkesivat pitkälti jo lähtösuoralla, kun suosikeiksi pelatut Religious ja Willow Pride valtasivat heti johtopaikan.

Markku Niemisen valmentama Willow Pride voitti Kavioliigan Grand Prixin kaksi viikkoa sitten isona yllättäjänä. Se lähti silloin kasipaikalta ja joutui pakittamaan hännille, josta pääsi etenemään tyhjäksi jätettyä sisärataa aina keulahevosen kantaan ja siitä voittoisaan kiriinsä.

Tällä kertaa Ari Moilasen taktiikka oli huomattavasti suoraviivaisempi. Ennakkoon kaikki olivat sitä mieltä, ettei Willow Priden lähtönopeus riitä ulkopuolelta Ice Winea vastaan, mutta Moilanen huomasi heti lähtiessä, ettei Ice Wine pääse liikkeelle normaalin liukkaasti, ja hän panosti alkuun sittenkin suunniteltua enemmän.

Alun jälkeen voittajasta ei ollut enää epäilystä, sillä Willow Pride painoi menemään voimakkain askelin ja oli suvereenin ylivoimainen. Täydellä 2120 metrillä syntyi tulos 13,2a ilman, että 6-vuotiaan tamman tarvitsi näyttää kaikkea osaamistaan.

Ari Moilanen kehui haastattelijalle, ettei Willow Pridesta puutu tällä hetkellä mitään ja sillä voi lähteä ajamaan tammoja vastaan minne tahansa. Hänen mielestään tamma on kehittynyt vielä viime vuodesta ja menee starttien myötä yhä parempaan suuntaan.

Love Youn tyttären on kasvattanut ja sen omistaa Jyrki Ojasen I.M.T. -Talli. Koko uralle mahtuu nyt 16 voittoa, ja voittosumma osoittaa lähes 230 000 euron lukemaa.

Gloria Webin poisjäännin myötä sisältä lähtenyt Roheryn piti alussa Willow Priden selän. Se pysyi niin pitkään mukana, että sen taakse pudottanut Ice Wine pääsi kirimään selvästi toiseksi.

Ice Winea ajanut Mika Forss oli sitä mieltä, ettei Leo Mönttisen suojatilla ollut lainkaan paras päivänsä. Forss oli jopa yllättynyt, että Ice Wine kiri niinkin hyvin.

Niin ikään sisältä irti päässyt M.T.Lara Croft pinnisti loppujoukon kärkeen kolmanneksi. Kolmatta rataa toiselle ilman vetoapua edennyt Stoneisle Ocean väsyi hännille.

Päivän muista tapahtumista asiaa Toto75-seurantajutussa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi