Workout Wonder jää eläkkeelle. Kuva: Anu Leppänen.
Workout Wonder jää eläkkeelle. Kuva: Anu Leppänen.

Workout Wonderin upea raviura ohi – ”Pääsi heti toiselle uralle”

Huippuravuri Workout Wonder on jättänyt kaviourat lopullisesti.

Workout Clubin 8-vuotias Conway Hallin poika vakiinnutti paikkansa kotimaisella avoimella tasolla, mutta menestyi myös kansainvälisesti. 96 starttia tuottivat 430 372 euroa, ennätykset 09,2a ja 13,9 sekä saldon 11-15-11.

”Voin puhua toistenkin puolesta meidän porukassa, että saimme kokea raveissa erittäin hienoja elämyksiä", valmentaja Jarno Kauhanen kertoi. "Nelivuotiskausi oli komea, silloin käytiin Ruotsissa monta reissua. Yritettiin Solvalla GP:n finaaliin, päästiin ja vielä voitettiin se finaali. Toinen kohokohta oli Jubileumspokal, täysi matka 10,1a. Edellä olivat vain Twister Bi ja Readly Express. Se seurasi niitä koko matkan. Ja Gävlessä käytiin ennen Elitloppetia, kun se kiri lujasti. Siitä hevosesta on jäänyt mieleen räjähtävä kiri lopussa."

Kauhanen sanoo, että juuri räjähtävään kiriin negatiivisesti vaikuttanut seikka päätti myös hevosen kilpauran viime Vermon-startin jälkeen, kun Kavioliiga GP:ssä ruuna putosi kulisseihin.

"Päätös syntyi sunnuntaina Vermon jälkeen. Alla oli muutama ihan pirteä esitys, mutta siellä hevonen oli vähemmän pirteä. Pikkuisen on epäilty tällaista, ja sunnuntaina tähystin hevosen klinikalla. Oli merkkejä, että hevonen tihkuttaa verta keuhkoon. Siitä on ollut pieniä merkkejä joskus, mutta se on aina liittynyt siihen, että siinä on muutakin tulehdusta, joka tämmöiselle asialle herkistää. Ongelma ei ole ravihevosilla tavaton. Tämä oli sitten helppo päätös. Muut omistajat ottivat tiedon vastaan samalla tavalla."

Valmennuksessa Workout Wonder on tuntunut siltä samalta Stevieltä kuin silloin parhaimmillaan. Nyt kilpaura jää kuitenkin taa.

"Erittäin hieno, viimeisen päälle viisas hevonen kaikin puolin muutenkin. Nyt hevonen pääsee eläkkeelle parin hevosen pihattoon kolmanneksi hevoseksi. Nuori nainen rupeaa harrastelemaan sillä ratsastusta, ja kuulosti siltä, että tästä tulee hänen tuleva lellikkinsä. Hevonen pääsi heti toiselle uralle ja toivottavasti siitäkin urasta tulee pitkä."

Kauhasen omassa pihassa on jo huippuravuri eläkeläisenä, Womanizer S eli "Nasse", eikä tilalle ryhdytä keräilemään eläkeravureita. Kauhanen on iloinen, että Workout Wonderille löytyi uusi majapaikka pikavauhdilla.

"Steviellä on ratsastettu tässä meillä säännöllisesti ja sillä on silläkin uralla tälle ihmiselle yhtä paljon iloa kuin meille on ollut raviurasta. Hieno hevonen on hieno joka suhteessa", Kauhanen niputtaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi