Kiitävän ja Kari Venäläisen voittohaaveet kariutuivat maalisuoran laukkaan.
Kiitävän ja Kari Venäläisen voittohaaveet kariutuivat maalisuoran laukkaan.Arkistokuva: Iita-Maria Ahtiainen

Yhden waterloo on toisen eldorado

Mikkelin Toto5:n suursuosikki Kiitävä näytti kiitävän selkeään voittoon, kunnes se hyppäsi laukalle maalisuoran alussa. Parhaiten seurannut Villi-Kimma rattaillaan Pertti Puikkonen saivat kuitata voiton.

”Kiitävä painoi naruille aivan liikaa. Se meni kaarteessa vinoksi ja laukka tuli”, ohjastaja Kari Venäläinen kertoi. Kiitävä kerkesi vielä kolmanneksi ohi Toevon mutta ei tavoittanut toiseksi sijoittunutta Meno-Missiä, joka paikkasi mainiosti lähtölaukan.

Suosikki laukkasi myös seuraavassa Toto5-kohteessa. Sky Muscle ponkaisi keulasta pois kärkitaistosta päätöspuolikkaan alkaessa, jolloin sen takana matkannut No Cash lähti pakoon vastustajilta voittaen ylivoimaisesti.

Viiden vuoden ikään ehtinyt Chasing Highs ei ollut uran alussa vielä valmis kilpahevoseksi. Tamma on päässyt viime viikkoina huimaan voittovireeseen.

”Se on kypsynyt, kun on maltettu odottaa”, valmentaja Anne Takapuro kommentoi.

”Jos ei olisi otettu rauhallisesti, niin se olisi varmaan mennyt pilalle. Kolmevuotiaana Chasing Highs laukkaili ja kävi kuumana. Hevosille voi tulla tapaturmia ja ongelmia, mutta luokka tällä riittää korkealle”, Takapuro jatkoi. Myös toinen hänen valmennettavansa Big Jack voitti. Uran avannut ruuna hallitsi tapahtumia johtopaikalta.

Big Jackin tavoin Esa Holopaisen ohjastama Chasing Highs johti koko matkan ja jätti muut selvästi taakseen uudella ennätyksellään 12,8a. BWT Falcon paikkasi hienosti lähtölaukan kirimällä kaukaa takaa toiseksi.

Rebel Rapid hallitsi odotetusti keulasta, kuten myös Hymynpilke.

Lue Mikkelin raveista lisää 5.10. Hevosurheilusta. Tilaajana voit lukea raportin jo 28.9. verkossa

Tilaa Hevosurheilu tästä linkistä!

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto5-1: 2 Chasing Highs, 32,63 %, 1,54 euroa

Toto5-2: 10 Villi-Kimma, 2,95 %, 35,78 e

Toto5-3: 3 No Cash, 18,00 %, 180,07 e

Toto5-4: 7 Rebel Rapid, 43,63 %, 282,33 e

Toto5-5: 3 Hymynpilke, 35,66 %, 322,10 e

Vaihto 70 366,64 e

Voitto-osuus 322,10 e

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi