Minna Mäenpää on pahoillaan julkisuuteen laajasti levinneestä virheellisestä tiedosta.
Minna Mäenpää on pahoillaan julkisuuteen laajasti levinneestä virheellisestä tiedosta.Kuva: Jarno Unkuri

Yle päivitti uutistaan raviurheilun ”yritystuista” – ”Vahinko oli tietysti jo tapahtunut”

Etlan tutkimusjohtajan Heli Kosken lausuntoja raviurheilun saamista tuista jouduttiin korjaamaan jo toisen kerran vuoden sisään.

Edellisen kerran Heli Koski nimitti raviurheilun ja raviratojen saamia tukia virheellisesti yritystuiksi ja kyseenalaisti ne jo vuosi sitten Taloussanomissa, mistä uutinen levisi muihinkin medioihin ja sitä jouduttiin jälkikäteen korjaamaan. Tällä viikolla Koski toisti samat virheet Ylen uutisessa, ja samalla seurauksella.

”Täsmennys 11.4. klo 17.31. Juttuun lisätty tarkennus raviurheilun saaman tuen erosta muihin tukimuotoihin. Juttuun lisätty myös Suomen Hippoksen toimitusjohtajan Minna Mäenpään kommentti tukien kohdentumisesta. Hippoksen mukaan raviurheilun tuessa ei ole kyse varsinaisesta yritystuesta, koska tuki rahoitetaan alan omilla pelituotoilla eikä veroeuroilla”, Yle päivitti uutistaan Suomen Hippoksen tekemän oikaisupyynnön johdosta.

”Yleltä vastattiin oikaisupyyntöön, ja artikkelia muokattiin jonkin verran. Saatiin kerrottua faktaa, mutta vahinko oli tietysti jo tapahtunut, kun virheellinen tieto levisi laajasti – Ylen iltauutisiin saakka. Korjaus tuli vain yhteen verkkouutiseen”, Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Minna Mäenpää pahoittelee.

Hippoksen puheenjohtaja Antti Lehtisalo oli torstaiaamupäivällä asian tiimoilta puhelimitse yhteydessä Elinkeinoalan Tutkimuslaitoksen Etlan toimitusjohtajaan Aki Kangasharjuun, joka puolestaan oikoi asiaa Ylen illan A-Talkissa.

”Kangasharju sanoi, että kyse ei ollut yritystukia koskevasta tutkimuksesta vaan haastattelusta. Kyseessä oli yksittäisen ihmisen kannanotto, mutta meidän näkökulmasta virheellinen”, Lehtisalo pahoittelee.

Minna Mäenpää on pahoillaan julkisuuteen laajasti levinneestä virheellisestä tiedosta.
Hevostalouden tuet taas Etlan hampaissa – näin Hippos vastaa
Minna Mäenpää on pahoillaan julkisuuteen laajasti levinneestä virheellisestä tiedosta.
Pääkirjoitus: Uutisankka lähti lentoon

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi