Keskisen sometiimi päivittää ravien tapahtumia Facebookiin.
Keskisen sometiimi päivittää ravien tapahtumia Facebookiin.Kuva: Jenni Yrjölä

Ylivieska varautuu tuleviin haasteisiin – jatkaa ilman yhtään päätoimista työntekijää

Radan työt ulkoistetaan, ja töitä on jaettu myös hallituksen kesken.

Ylivieska on nyt maan ainoa maakuntarata, jolla ei ole yhtään vakituista työntekijää palkattuna. Ratkaisu on tarkkaan harkittu.

”Meillä oli aikaisemmin yksi kokopäiväinen työntekijä, Pekka Honkanen, jonka työsopimukseen kuului oikeastaan kaikki mahdollinen. Työt kasaantuivat yhdeksän ravipäivän ympärille, ja oli kiire ja hoppu. Järkeilimme asian niin, että on parempi, että ravien aikaan on töissä vaikka neljä henkilöä ja taukojen aikana ei ketään. Pitää varautua siihen, että valtiontuet voivat pienentyä ja ravipäivät vähentyä”, Pohjanmaan Ravi ry:n puheenjohtaja Katri Helminen perustelee hallituksen uutta linjaa.

Osa töistä ulkoistetaan, osa tehdään hallituksen voimin tai talkoilla.

”Ravintolatoimintaa pitää kehittää, se ei vaikuta tukiin. Siitä vastaa ravintolapäällikkönä Sari Prittinen, joka on saanut tosi hyviä tuloksia aikaan. Kaikki kehuu ruokia, ja tallikahviokin pyörii hyvin”, Helminen kiittää.

Ylivieskan ravintolatoimintaa kehitetään Sari Prittisen (oik.) johdolla.
Ylivieskan ravintolatoimintaa kehitetään Sari Prittisen (oik.) johdolla.Kuva: Katri Helminen

”Kilpailusihteerinä toimii Janne Jääskeläinen, joka hoitaa myös Killeriä ja Kaustista. Sarjoihin tulee näin synergiaa. Homma on lähtenyt hyvin käyntiin. Janne teki jo Ruunakunkkarien sarjat ja edustaa meitä Hippoksen kokouksissa.”

Radanhoidosta vastaa toistaiseksi hallitukseen kuuluva Kari Niemelä talkoolaisten auttamana ja Arto Siika-ahon asiantuntija-avulla. Jatkossa radanhoito ulkoistetaan.

”Meillä on vanha traktori. Ulkoistamalla radanhoidon vältämme uuden traktorin hankinnan. Radathan pyörivät tukien avulla, ja tulevaisuuteen pitää valmistautua näinkin. On kuulunut arveluja siitä, että poistot eivät pian enää olisi tukikelpoisia”, Katri Helminen tietää.

Hallituksen jäsenet Kari Niemelä (takl.) ja Jussi Korkia-aho lumenajotalkoissa 16.3.
Hallituksen jäsenet Kari Niemelä (takl.) ja Jussi Korkia-aho lumenajotalkoissa 16.3.Kuva: Katri Helminen

Hän itse vastaa valtiontukijärjestelmän edellyttämistä hakemuksista ja selvityksistä ja Jussi Korkia-aho myynnistä ja markkinoinnista. Mirva Mustasaaren vastuulla ovat talkoolaiset, joiden panos on merkittävä radan toiminnassa.

Ravien vähennyttyä kaikkiin raveihin pyritään saamaan potkua ja teema. Yleisö on ottanut teemaravit hyvin vastaan. Viime raveissakin oli yli 1000 henkeä.

”Toimintaa on myös nykyaikaistettu. Meillä on esimerkiksi mahtava sometiimi, joka kiertää raveissa liivit päällä ja tekee Facebook-päivityksiä.”

24.3. raveissa vietettiin kevätriehaa.
24.3. raveissa vietettiin kevätriehaa.Kuva: Antti Helminen

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi