Ylivieskan ravirata on hiljentynyt muiden raviratojen tapaan.
Ylivieskan ravirata on hiljentynyt muiden raviratojen tapaan.Kuva: Hanna Laakso

Ylivieskan äijäraveille haetaan uutta ajankohtaa loppuvuodesta

Vapulle suunnitellut äijäravit pyritään järjestämään loppuvuodesta Ylivieskassa.

Ylivieskan raviradalla oltiin valmistelemassa vapun kunniaksi äijäraveja. Koronarajoitukset iskivät kuitenkin myös raviurheiluun tunnetuin seurauksin. Tapahtumasta innostuneille on silti hyviä uutisia, sillä äijäraveille haetaan paikkaa toisesta ajankohdasta.

”Meillä oli ohjelmaksi suunniteltu muun muassa olutmaistelua, virtuaalista villisian metsästystä laseraseen ja valkokankaan avulla”, Ylivieskan raviradan toiminnanjohtaja Elina Jaakola kertoo. ”Tietysti osittain suunnitelmat jäivät kesken, kun oli jo aika hyvissä ajoin tiedossa, että raveja ei tulla järjestämään. Emme kuitenkaan hautaa suotta hyvää ideaa, sillä meillä on loppuvuodesta parit perjantairavit. Yritetään katsoa sieltä sopivaa ajankohtaa tapahtumalle.”

Tapahtuma tulee ohjelman osalta pysymään melko samana muuttuneesta ajankohdasta huolimatta. Jaakola kertoo idean syntyneen, koska naisille suunnattuja raveja järjestetään jo ennestään.

”Meillä on aikanaan ollut saunaravit, jotka ovat ehkä enemmän kaksilahkeisille suunnattuja. Olen kuitenkin ollut vasta vuoden verran tässä pestissä, joten en tarkkaan osaa sanoa, onko tällaisia äijäraveja ollut aiemmin, mutta mielestäni ei. Uusille ideoille on aina varmasti tarvetta ja kysyntää.”

Koronavirus on tehnyt keväästä sellaisen, millaista tuskin kukaan osasi ennustaa viime vuoden puolella aavistaa.  Myöskään melko tuore toiminnanjohtaja tuskin osasi tällaista tilannetta odottaa vastaanottaessaan työn Ylivieskan raviradalla.

”Tämä tuo varmasti haasteita, ei pelkästään tälle vuodelle ja Ylivieskan radalle, vaan varmasti tällä on välillisiä vaikutuksia koko alalle, joita on hankala arvioida. Positiivisin mielin yritetään miettiä jotain muuta tulonlähdettä.”

Etätöitä tällä hetkellä tekevä Jaakola kertoo, ettei Ylivieskan radalla olla ainakaan toistaiseksi jouduttu lomauttamaan henkilöstöä.

”Tilannetta kuitenkin seuraillaan koko ajan”, Jaakola sanoo. ”Itse jään pitämään kesälomia. Sen jälkeen ravitkin toivottavasti pyörivät taas.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi