Ylivieskan Keskisessä ei vielä ole näin kesäistä, mutta ennusteen mukaan sunnuntain raveissa päästään laskemaan kilpaa kelpo olosuhteissa. Arkistokuva,
Ylivieskan Keskisessä ei vielä ole näin kesäistä, mutta ennusteen mukaan sunnuntain raveissa päästään laskemaan kilpaa kelpo olosuhteissa. Arkistokuva,

Ylivieskan rata varautuu poikkeuksellisen hyvin – ”Ravien perumiseen pitää olla nollatoleranssi”

Ylivieskan ja Kaustisen raviradat testaavat varasuunnitelmaa, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä ravien peruuntumisia. Ylivieskassa ravataan sunnuntai-iltapäivällä, ja vaikka nyt tilanne vaikuttaa hyvältä, radan johto on varautunut poikkeuksellisen notkeaan ratkaisuun.

”Olen 97-prosenttisen varma, että ravit pystytään ajamaan meillä. Nyt on kuitenkin peruttu paljon raveja, ja viikko sitten, kun mahdollinen lämpöaalto oli tiedossa, tein päätöksen siirtoon varautumisesta. Olemme sopineet etukäteen Kaustisen kanssa, kuka vastaa mistäkin, jos ravit joudutaan siirtämään sinne”, toiminnanjohtaja Ilkka Soronen Ylivieskan radalta kertoo.

Vaikka ravit ajettaisiinkin suunnitellusti, viikon mittaan tehdyt toimet ja suunnitelmat käyvät hyvästä harjoittelusta.

”Varmaan jatkossa kaikki radat tullaan velvoittamaan tekemään varasuunnitelma. Ravien perumiseen pitää olla nollatoleranssi”, Soronen paaluttaa.

Varasuunnitelmasta on tiedotettu etukäteen kilpailevien hevosten taustajoukoille.

”Se on rauhoittanut tilannetta eikä kyselyjä ole tullut.”

Kaustisen radan toiminnanjohtaja Jyri Ahonen kertoo, että tilanne arvioidaan ajoissa lauantaina.

”Tämä toimii toiseenkin suuntaan. Olemme neuvotelleet muiden kanssa etukäteen hyvässä yhteistyössä, jos meidän raviemme siirrolle epäillään joskus olevan tarvetta. Pääasia, että raveja päästään ajamaan.”

Kaustisen ravirata on tällä hetkellä liki kesäterässä. Hyvältä vaikuttaa myös Ylivieskassa.

”Nyt näyttää siltä, että on kova tuuli ja aurinkoa. Pitääköhän sunnuntaina ihan kastella rataa”, Soronen pohtii.

Lue aiheesta lisää keskiviikon Hevosurheilusta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi