Bismarck Comery aloitti uransa Koivusten tallista ja siirtyi toissa kesänä Iikka Nurmosen huomaan. Kuopion voitto oli sille kauden neljäs.
Bismarck Comery aloitti uransa Koivusten tallista ja siirtyi toissa kesänä Iikka Nurmosen huomaan. Kuopion voitto oli sille kauden neljäs.Arkistokuva: Anu Leppänen

Ylivoimaa ja kova aika – ”Huudeltiin kuskille ennen lähtöä”

Kuopion Toto5-kierroksen päätöskohteessa Iivo Niskasen osaomistama ruuna oli aivan omaa luokkaansa. Oheislähdöissä kamppailtiin myös perinteiset Akkain Ajot.

Bismarck Comery teki sen, mitä siltä odotettiin. Iikka Nurmosen valmentama ja ohjastama ruuna hakeutui lopussa johtavan rinnalle ja lasketteli siitä täysin omia vauhtejaan maaliin. Voittoajaksi voltin täydelle matkalle se kirjasi 13,9ke, mikä on vuodenaikaan nähden vallan mainio.

Nurmonen sanoi ratahaastattelussa, että tänään nähtiin oikein hyvää Bismarck Comerya.

”Hevonen oli koko päivän oikein hyväntuntuinen ja oikealla tavalla latautunut. Se lähti hyvin ja päästiin hyvään paikkaan. Keulassa oli hyvä hevonen, mutta hyvä oli meilläkin.”

Paikalla aidan vieressä oli myös ruunan osaomistaja Iivo Niskanen, joka ehti heittää huulta tutulle Nurmoselle.

”Ounasteltiin, että voitto tulee, niin annettiin kuskille painetta ja huudeltiin ennen lähtöä”, hän veisteli ratahaastattelussa. Hänellä on Nurmosen tallissa myös 2-vuotias ruuna Easytotalk, jonka edesottamuksia odotetaan mielenkiinnolla.

Kuopion illassa ajettiin myös perinteiset, 1970-luvun lopulta järjestetyt Akkain Ajot, tällä kertaa osana Ladyliigaa. Suomenhevosten kilpailun voittivat Turen Touhu ja Laura Kinnunen, lämminveristen lähdön Bearway ja Janita Antti-Roiko.

Lue lisää 5.10. Hevosurheilusta. Tilaajana voit lukea raportin jo 30.9. verkossa.

Tilaa Hevosurheilu tästä linkistä!

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 1 War Paint, 35,39 %, 1,72 euroa

T5-2: 1 Inside The Fire, 24,11 %, 5,07 e

T5-3: 2 Bramee, 43,91 %, 7,17 e

T5-4: 12 Surprise Daisy, 14,52 %, 29,87 e

T5-5: 12 Bismarck Comery, 21,70 %, 47,94 e

Vaihto 69 842,08 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi