Tommi Kylliäinen piti tallia Lahden Jokimaalla noin 15 vuotta.
Tommi Kylliäinen piti tallia Lahden Jokimaalla noin 15 vuotta.Arkistokuva: Anu Leppänen

Yllätysuutinen Jokimaalta: Tommi Kylliäinen myy tallinsa - "Ehtii käymään lenkilläkin"

Kimmo Kemppi kertoo Facebook-sivuillaan Kemppitalli Oy:n ostavan Tommi Kylliäisen tallin ja Jukka-Pekka Hukkasen aloittavan vastuuvalmentajana tallissa.

Kyse ei ole minkään pienen mittakaavan uutisesta. Tommi Kylliäinen on pitänyt tallia Jokimaalla 15 vuoden ajan. Karsinapaikkoja on noin 30 ja hevosia valmennuksessa 25-26.

Kun menestyksessäkään ei ole ollut toivomisen varaa, uutinen tallin myynnistä tulee yllätyksenä. Tommi Kylliäinen on punninnut kuitenkin asian huolella.

"Kimmo Kemppi kysyi, että onko talli kaupan, ja minä sanoin että on, jos päästään hinnasta sopuun. Ja päästiinhän me, kaikki meni tosi nopeasti", Tommi Kylliäinen aloittaa.

"Tiedän, että jos en olisi nyt myynyt, enää ei olisi tullut ketään, joka olisi halunnut tallin ostaa. Kaikilla ei ole talous samassa kunnossa kuin muilla. Tämä oli tehtävä nyt, jos sen halusi tehdä."

Kannattavuusongelmista ei Kylliäisen mukaan ollut kyse.

"Eihän valmentaminen mikään kultakaivos ole, mutta meillä oli hyviä hevosia tallissa ja hyviä ihmisiä niiden takana. Eikä siitäkään ole kyse, etteikö tätä vielä jaksaisi. Mutta jos tätä pitäisi vielä 30 vuotta jatkaa, niin kyllä se jossain vaiheessa alkaisi näkymään."

"En ole omasta mielestä vielä kovinkaan vanha, mutta kun tulee joka aamu kuuteen ja päivät jatkuu välillä puoleen yöhön, niin alkaa se jo tuntua. Käsi ei nouse niin korkealle kuin pitäisi hattua nostaa niille, jotka on tehneet tätä kauemmin ja vielä jaksaa", Tommi huokaa.

Tallin myynti ei tarkoita, että hän olisi luopumassa hevoshommista kokonaan, mutta täsmällisiä tulevaisuudensuunnitelmia hänellä jatkosta ei ainakaan uutisoitavaksi asti vielä ole.

"Jatkan valmentamista jossain mittakaavassa ja ajelen kilpaa, jos ihmiset hevosia mulle ilmoittaa. Mutta ehtii käymään lenkilläkin."

Talli on Kylliäisen käytössä elokuun loppuun asti.

"Hevosia valmennetaan ja hoidetaan sinne asti normaalisti. Iltapäivä menee varmaan soitellessa asiakkaita läpi ja kertoessa, että tilanne on tämä. Ihmiset saa sitten päättää, mitä hevostensa kanssa tekee."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi