Yllätysvoittoja toisensa perään - "En satsannut alkuun yhtään"
Henna Halme nautti vauhdin hurmasta suosikkinsa Bag's Simonin ohjissa. Kuva: Anu Leppänen

Yllätysvoittoja toisensa perään - "En satsannut alkuun yhtään"

Toto5-kierros sekä käynnistyi että päättyi paukulla ja väkevillä esityksillä.

Toto5-kierroksen avauskohteessa Dynamike Savoy pyrähti yllätysvoittoon ja päätöskohteessa Bag’s Simonin kiri puri parhaiten. Kun ykkösille juoksivat myös niinikään vähän pelatut Tippy Grain ja Ithinkiama Genius, ei 5 oikein -tuloksia löytynyt ainoatakaan. Vain Vennelmon Välkky piti suosikkina paikkansa ja otti jo kauden kolmannen voittonsa.

Avoimen tason maililla mentiin kaasu pohjassa ensimetreistä lähtien, kun avauspuolikkaalle kellotettiin 08,5. Toisessa ulkona patejaan säästellyt Bag’s Simoni iski lopussa kolmannelle ja vyöryi päänmitalla voittoon. Kärkiparina kilvoitelleet Global Withdrawl ja Hotshot Luca pitivät seuraavat sijat.

Henna Halmen ohjastaman Bag’s Simonin voittoaika oli 12,4aly. Hän kertoi voittajahaastattelussa, ettei kaikki ollut vielä pelissä.

”En satsannut starttiin yhtään, vaan säästin voimia loppuun. Hevonen tsemppasi mahtavasti ja kurkotti ykköseksi. Tälle on tosi iso apu, kun kengät kengät saa ottaa pois.”

Voitto oli 9-vuotiaalle ruunalle kauden ensimmäinen. Hevosella on ohjastajalleen erityinen merkitys.

”Se oli eka passini, kun menin Ruotsiin töihin. Se ostettiin silloin Tanskasta ja sillä oli vasta vähän rahaa. On niin mahtava hevonen, ettei mukavammaksi voi enää tulla. Bag’s Simoni on tärkeä koko tallillemme.”

Avauskohteen voitto oli Dynamike Savoylle uran ensimmäinen. Timo Toiviaisen ohjastama ja valmentama 5-vuotias ori kiitti hyvästä reissusta ja kiri vahvana ykköseksi. Voittoaika oli 17,9ake.

”En odottanut voittoa, mutta ajattelin, että jos juoksu onnistuu, varmaan toton tuntumaan. Tämä on kyvykäs hevonen, ja kun kaikki palaset loksahtavat kohdalleen, on se pärjäävä heppa”, Toiviainen kommentoi voittajaesittelyssä.

Lue raveista lisää ensi keskiviikon (4.5.) Hevosurheilusta.

Oletko jo tilaaja?

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto5-1: 9 Dynamike Savoy, 2,24 %, 27,64 euroa

Toto5-2: 8 Tippy Grain, 12,13 %, 123,67 €

Toto5-3: 11 Vennelmon Välkky, 31,56 %, 316,09 €

Toto5-4: 6 Ithinkiama Genius, 3,90 %, 4014,41 €

Toto5-5: 6 Bag's Simoni, 3,21 %, - €

Vaihto 61 760,24 €

4 oikein -tulos 627,25 € (ei 5 oikein -tuloksia)

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi