6-vuotias Stallone on valmis haastamaan vanhemmatkin ruunat - ehkä jo Ylivieskan Ruunakunkkareissa.
6-vuotias Stallone on valmis haastamaan vanhemmatkin ruunat - ehkä jo Ylivieskan Ruunakunkkareissa.Kuva: Anu Leppänen

Yllätysnimi ehdolla Ruunakunkkareihin – ”Ei olisi ainakaan Parvelan Retu vastassa”

Vahva juoksu Pohjolan 6-vuotispokaalissa sai Ossi Nurmosen harkitsemaan vakavasti Stallonen ilmoittamista Ruunaruhtinaaseen.

Stallone palasi kahden laukkastartin jälkeen tasolleen perjantaina ja kiri kakkoseksi saavuttaen 21,5-lopetuksessa selvästi keulavoittaja Parvelan Retua. Se käänsi Ossi Nurmosen ajatukset kohti Ylivieskaa.

”Alkuun en ollut Stallonella sinne lähdössä, mutta hevonen oli niin hyvä, että nyt se on vakavasti harkinnassa. Ajan vielä testihiitin, todennäköisesti perjantaina, ja lopullisen päätöksen teen ehkä vasta sunnuntaina”, hän aikatauluttaa.

”Syksyllä ei enää ole 6-vuotislähtöjä, ja rahaa on sen verran (126 500 euroa), että avoimet lähdöt ovat edessä. Ruunaruhtinaskin on sellainen, mutta siinä ei olisi ainakaan Parvelan Retu vastassa.”

Ruunien taso kotimaassa on tänä vuonna kivenkova. Ruotsista ovat tulossa mukaan tiistaina Solängetissä 1140 metrin monté-ryhmän voittoaikaan 19,4 hurjastellut Don Viking sekä kesäkuussa Östersundin kovan 75-tasoituksen (1. palkinto 220 000 kruunua) ajalla 23,6 voittanut G.G. Ojjdo.

”Muidenkin hevosten taustajoukkoihin on oltu yhteydessä, ja niitä saattaa totta kai tulla mukaan, mutta aktiivisesti emme enempää ulkomaalaisia tällä hetkellä hae. Ja muutama kylmäverinenhän tulee mukaan Suomestakin”, kilpailun hevoshankinnasta vastaava Mikael Mattfolk mainitsee.

Ulkomaiset hevoset 13.-14.8. ajettaviin Ylivieskan Ruunakunkkareihin ilmoitetaan perjantaina 6.8. ja suomalaiset maanantaina 9.8.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi