Jos Mascate Match siirtyy Massi Stablen ostokimpan omistukseen, sen kilpaura on päättynyt.
Jos Mascate Match siirtyy Massi Stablen ostokimpan omistukseen, sen kilpaura on päättynyt.Kuva: Anu Leppänen

Yllätysuutinen: Ostokimppa tavoittelee Mascate Matchia vain siitostammaksi

Raviliiga Travliga HIFK piti keskiviikkoiltapäivällä tiedotustilaisuuden osakkailleen ja uusille ostokimppaan lähteneille.

Yllätysuutinen ellei jopa pienimuotoinen uutispommi oli, ettei ostokimppa tavoittele Mascate Matchia kilpahevoseksi. Valmentaja Pekka Korpi oli luonnollisesti toivonut saavansa yrittää palauttaa sen huipulle, mutta Raviliiga HIFK:n sisällä ja Raviliigan ohjausryhmän kanssa keskusteltuaan ostokimppa päätyi  hakemaan toisenlaista ratkaisua.

”Tällaisessa massakimpassa kulujen täytyisi olla ennakoitavissa. Kun eläinlääkäri Jukka Houttu arvioi vamman uusiutumisen riskiksi 60-70 prosenttia, kuntoutuskimpassa se ei olisi mahdollista”, kimpanvetäjä Pauliina Raento perusteli.

Siitoskimpan rinnalle on suunnitteilla uusi kisavarsakimppa. Halutessaan voi osallistua vain joko siitos- tai kisavarsakimppaan tai molempiin tai ei kumpaankaan - jolloin ostokimpan osakkuudesta maksetut rahat palautetaan.

Siitoskimpan ajatuksena on pitää Massin ensimmäinen terve varsa itsellä ja harkita sen jälkeen varsakohtaisesti, mitä seuraaville varsoille tehdään - myydäänkö ne vai pidetäänkö ne itsellä. Muilta osin jatkosuunnitelmat ja esimerkiksi tuleva sijoituspaikka täsmentyvät vasta sen jälkeen, kun tiedetään, saiko kimppa ostettua tamman.

"Muutkin tavoittelevat edelleen sitä varmasti", Pauliina Raento muistutti.

Lisää aiheesta perjantain Hevosurheilussa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi