Hannu Korpi oli lähdön jälkeen syystäkin tyytyväinen.
Hannu Korpi oli lähdön jälkeen syystäkin tyytyväinen.Kuva: Anu Leppänen

Yllätysvoittaja Grainfield Aidenin kiri oli herkässä

Lahden kunkkarilauantain seiskavitonen alkoi yllättävästi, kun Hannu Korpi kuskasi valmentamansa Grainfield Aidenin kirivoittoon.

Jukka Torvisen ohjastama Ulk Delle Selve nakkasi auton takaa kärkeen, mutta laski keskipitkän matkan kisassa vajaa kaksi lenkkiä jäljellä Ypäjä Louvren vetotöihin.
Matkavauhdin rauhoittuessa kierrätti Hannu Torvinen Batman Godivan toiselle ilman vetoapua.

Hannu Korpi matkasi Grainfield Aidenin kanssa 4. ulkona, josta lähti viimeisellä takasuoralla kolmannelle Look Completen selkään. Loppukaarteessa viisivuotias jatkoi neljännelle, jota pitkin vyöryi voittoon selvällä marginaalilla ennen Batman Godivaa ja Ypäjä Louvrea.

"Ei mikään paukku pitänyt olla, kun katsoo hevosen edellisiä startteja. Ainakin kaikille, jotka kysyivät, sanoin, että voitan lähdön", Hannu Korpi latasi. "Grainfield Aiden on hyvä hevonen. Meinasin ajaa sillä alussa eteenpäin, mutta härnäsin Iikan eteen. Päätöspuolikkaalla tuntui, että voitan lähdön. Uskoin voittoon jo kotoa lähdettäessä."

Kahdeksanneksi eniten peliosuutta kerännyt Grainfield Aiden teki voittotuloksen 14,5a/2640 metriä.

Toto75-2: Tammalähdössä jatkettiin ei niin odotettujen voittajien merkeissä, kun kotiradan oranssinuttu Tommi Kylliäinen karautti Anni Suella parhaaksi.

Suosikki Baby Beyonce pääsi keulaan toisen puolikkaan alussa, mutta joutui tekemään sen eteen töitä kolmatta rataa pitkin. Hyvin Lars Wetzerin suojatti perille tulikin, muttei voinut mitään, kun kirivaiheessa BWT Divineltä herkullista vetoapua saanut Anni Sue käänsi lopussa vapaalle radalle ja tuli loppua hippulat vinkuen.

"Olin ihan samaa mieltä kuin Hannu Korpi, että voitan", Tommi Kylliäinen sanoi. "Joskus olen tammaa ajanut, mutta siitä aikaa kyllä. Hevonen lähti tosi hyvin kiriinsä, ja tiesin, ettei kukaan meistä takaa tule ohi. Keula jos voitetaan, ollaan ekana maalissa."

Antti Lahtinen kommentoi voittoisaa suojattiaan voittajaseremonioissa.

"Sama juttu kuin keväällä, että maltettiin pitää taukoa. Tamma sai laitumella katsella kevättä, kesää ja kärpäsiä. Pikkuhiljaa treeniä kiristettiin, mutta ei kovin kovaa ole mennyt. Suku puhuu sen kohdalla toivottavasti."

Baby Beyonce piti toiseksi,  Je t'Aime Zon oli Juha Utalan käsistä maalilinjan yli seuraavana.

Toto75-3: Kahden yllättäjän perään oli odotetun voittajan vuoro, kun koko kierroksen toisiksi suurin suosikki Lissun Eerikki jyräsi ykköseksi.

Pekka Luukkosen valmentama Lissun Eerikki ei osallistunut alun kilvanajoon, vaikka lähti matkaan sisäradalta. Aluksi nopein oli Dominik, jolle kelpasi Antti Teivaisen ajokin Hymynkareen selkä eteen. Hymynkare johti reipasvauhtisen avauslenkin ajan, kunnes kakkossuosikki Sheikki vyöryi rinnalta edelle.

Päätöspuolikkaalla voittotaistoon erottuivat keulan Sheikki ja rinnalla vääntänyt Lissun Eerikki. Ihan lopussa Lissun Eerik otti niskalenkin kahden voimaoriin välisessä väännössä ja voitti täyden matkan kisan ajalla 23,5a.

"Tiistaina, kun ajoin, oli Lissun Eerikiltä ehkä parasta mitä kotona ollut", Pekka Luukkonen oli jo ennakkoon toiveikas. "Oli tosi hieno kamppailu Sheikin kanssa, urheilua parhaimmillaan. Parin viikon päästä ehkä ajetaan Tampereella. Ajetaan harvakseltaan kilpaa ja koitetaan kartuttaa voittosummaa. Ensi vuonna toivottavasti osallistutaan kuninkuusraveihin."

Toto75-4: Avoin lähtö kisattiin lyhyellä matkalla. Sobel Conway jatkoi Harri Koivusen treenistä puhtaalla pelillä, kun Porin keulavoiton jatkoksi tuli vakuuttava kirivoitto RE-lukemilla.

Olli Koivusen ajokki Starzinner piti sisäradalta kärkipaikan helposti 09,0-vauhtisessa avauksessa. Sen jälkeen keulahevonen sai rauhoittaa vauhtia ja pyrki myöhemmin loppukaarteessa karkuun. Maalisuoralla keulahevosen takana matkannut Mr Golden Quick ja 4. ulkona matkannut Sobel Conway tulivat Starzinnerin rinnalle ja ohi. Paras vauhti lopussa oli Sobel Conwaylla.

"En uskaltanut mennä Starzinnerin taakse alussa, että Olli pussittaa sinne", Harri Koivunen kertoi taktiikastaan pilke silmäkulmassa. "150 metriä jäljellä sydämessä hakkasi ja tuntui hyvälle. Ollille ilmoitin tämän, mutta hän valitsi toisen hevosen. Kompastui omaan näppäryyteensä."

Sobel Conway alitti Super Fridon nimissä olleen rataennätyksen kymmenyksellä, kun teki voittoajan 11,2a.

Mr Golden Quick oli toinen, Starzinner kolmas.

Toto75-5: Sävel-Taika voitti kuningatarkilpailun 1. osalähdön suuryllättäjänä. Tästä pääset lukemaan erillisen jutun aiheesta.

Toto75-6: Tähen Toivomus kiri kuninkuuskilpailun 1. osalähdön voittoon. Lisää aiheesta pian Hevosurheilun nettisivuilla.

Toto75-7: Kierros päättyi Jarmo Saarelan ohjastaman Lindy Poppinsin vakuuttavaan keulavoittoon.

Jarmo Saarela heitti muille heti kiihdytysvaiheessa jauhot suuhun, kun nappasi nelospaikalta lähteneen Lindy Poppinsin kanssa kärkipaikan. Antti Teivainen kysyi paikkaa itselleen Sue's Photon rattailla, mutta Saarelan vastaus oli kielteinen. Aktiivinen taktiikka kannatti, sillä pikkuyllättäjä piti reippaasta matkavauhdista huolimatta helponnäköiseen voittoon.

"Hevonen oli rento ja ravasi oikein hyvin tänään", Jarmo Saarela kehui. "Luotin siihen tosi paljon. Maalisuoralla oli helppoa. Hevonen oli paineissaan, ja koitin pitää sen kasassa."

"Aika valtava yllätys oli taas. Näytti keulassa sille, että jäi painamaan, mutta hyvin jaksoi", Juhani Inkinen kommentoi suojattiaan.

Sahara Rouge oli maalissa toisena, Klena Vito kolmas.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi