Tampereen Ravirata Oy:n esityksessä Teivon nykyinen katsomorakennus purettaisiin ja vastapäiselle puolelle rataa nousisi monipuolinen tapahtumakeskus.
Tampereen Ravirata Oy:n esityksessä Teivon nykyinen katsomorakennus purettaisiin ja vastapäiselle puolelle rataa nousisi monipuolinen tapahtumakeskus.Kuva: Anu Leppänen

Ylöjärven ja Tampereen kaupungit tonttikaupoilla – Teivon tilanne selkiytymässä

Ylöjärven kaupunginhallitus käsittelee maanantain kokouksessaan esityksen, jonka mukaan se ostaisi Tampereen kaupungilta maa-alueen, jolla Teivon ravirata sijaitsee.

Se yksinkertaistaisi asioita Teivon tulevaisuudesta keskusteltaessa.

”Tähän asti Tampere on omistanut maa-alueen, johon kaavoitusoikeus on Ylöjärvellä. Nyt omistus ja kaavakynä tulisivat samaan käteen”, Tampereen Ravirata Oy:n puheenjohtaja Matti Mahlamäki avaa.

”Meillä on vuokrasopimus alueesta vuoteen 2035 saakka, mutta alueen kehittämisen aikataulu voi meidän puolestamme nopeutua. Heti kun kauppa on toteutunut ja lainvoimainen, jatkamme vanhan tapahtumakeskusesityksemme ajamista ja voisimme luovuttaa osan hallussamme olevasta vuokra-alueesta asuntorakentamisen käyttöön varsin nopeastikin.”

”Meidän tavoitteenamme on säilyttää Teivo raviurheilun kannalta kilpa-areenana, jonka yhteyteen tulisi entistä monipuolisempi tapahtumakeskus”, Mahlamäki linjaa.

Maa-alueen pieneneminen tarkoittaisi, että ravivalmennustoiminta supistuisi tai lakkaisi kokonaan, mutta hevosklinikan 2010-luvulla rakennetut tilat ja toiminta säilyisivät ennallaan.

”Teivon säilyminen nykyisellä paikallaan on kohtalon kysymys myös yhdelle Pohjoismaiden johtavista hevosklinikoista”, Mahlamäki muistuttaa.

Teivon tulevaisuus on puhuttanut jo pitkään, eikä pikaista ratkaisua ole tulossa vieläkään.

”Menee varmaan elokuulle, ennen kuin kauppa tulee lainvoimaiseksi, ja silloin poliittiset päättäjätkin on vaihtuneet. Heti lomien jälkeen aloitetaan kuitenkin neuvottelut”, Matti Mahlamäki lupaa.

”Asiaan liittyy myös kaavoitusprosessi, joka tulee julkiseksi vuonna 2022. Silloin nähdään, mitä kaavoittaja ajattelee.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi