Esa Holopainen ajoi Ypäjä Esteriinaa.
Esa Holopainen ajoi Ypäjä Esteriinaa.Arkistokuva: Jarno Unkuri

Ypäjä Esteriina kiitti säästöjuoksusta ja kiri uransa toiseen voittoon

Lahden Jokimaan bileravien pääpeli käynnistyi jättiyllätyksellä, kun neljäntoista kilpailijan joukossa toiseksi vähiten kannatusta kerännyt Ypäjä Esteriina kiri sisäratajuoksun päätteeksi ensimmäisenä linjalle.

Toto4-1: Sisäradan jonossa kolmantena juossut Ypäjä Esteriina nousi päätöspuolikkaalle lähdettäessä toiseen ulos. Selkä edessä vaihtui kaarteessa, kun Packer laukkasi kärjen rinnalta ja keulahevosta seurannut Tänttärä pääsi kääntämään sen paikalle.

Ypäjä Esteriina nousi saman tien kolmannelle radalle, jota pitkin puristi 27,5-lopetuksessa voittoon tuloksella 29,5/2140 metriä. Ykkössija oli Solja Virtasen 10-vuotiaan tamman pitkän uran toinen. Ensimmäinen tuli jo neljännessä kilpailussa viisi vuotta sitten. Tälle kaudelle startti oli pitkän tauon jälkeen toinen.

"Tuomisen Timolta kuulin sen verran, että se oli ihan hyvän startin tehnyt viimeksi, että tämä olisi vähän parantamaan päin, mutta kyllä se silti yllätyksenä tuli", ohjissa ollut Esa Holopainen kertoi. "Juoksu meni oikein nappiin. Saatiin tosi hyvä reissu, ja se palkitsi lopussa. Niukka voitto, mutta silleen aika varmasti tuli ohi puoli mittaa."

Puolimatkassa kuudennesta ulkoa selässä kolmannelle radalle lähtenyt ja loppukaarteen alkupuolella ilman vetoapua jatkanut Tähti-Aura punnersi toiseksi ennen neljännestä sisältä voittajan perässä ulos hakeutunutta Runoneitoa, joka ei päässyt tulemaan täysin vapaasti. Tänttärä jäi neljänneksi. Korven Liideri tuli rintaman takana voimissaan maaliin.

Johtopaikalla juossut suosikki Jilian Lax taipui maalisuoralla. Toisen radan jonoon pussiin juuttunut Agassi ei ehtinyt enää kärkikahinoihin.

Toto4-2: Suosikiksi noussut Surprise Rose voitti ylivoimaisesti ajalla 15,5a/2140 metriä.

Viikon takaisen Tammaderbyn karsintalähdön jälkeen Iikka Nurmosen talliin siirtynyt Surprise Rose juoksi toisessa ja kolmannessa parissa ulkona, josta se kiersi päätöstuhannelle lähdettäessä keulahevosen rinnalle. Se painui puoli kierrosta myöhemmin kärkeen ja teki eroa.

"Nyt alkoi harmittaa, että tuli laukka viikko sitten. Uskon, että se olisi jotain hyvää rahaa saanut finaalista", Iikka Nurmonen pohti. "Tänään en uskaltanut panostaa alkuun. Annettiin vaan tamman lähteä, mitä se lähti. Tosi helposti se kyllä voitti. Loppusuoran alussa yhden merkin annoin, niin kyllä hevonen voitti helposti."

Viidennestä ulkoa etusuoralla muiden mukana kolmannelle radalle lähtenyt Cacshot jatkoi loppukaarteessa ilman vetoapua ja kiri tasaisen vahvasti toiseksi ennen peräänsä päässyttä An-Andreeta.

Johtoon kiihtynyt Black Emperor ei saanut 1.11-vauhtisen avauksen jälkeenkään rauhoittaa kunnolla ja antoi lopussa vähän periksi.

Toto4-3: Viimeisen takasuoran alussa neljännestä parista hyökännyt Workout Wonder eteni loppusuoralle tultaessa kärkihevosen kupeelle ja erkani siitä tasaisen vahvasti varmaan voittoon tuloksella 13,6a/2140 metriä. Tommi Kylliäisen ajokki oli toiseksi pelatuin.

"Hienoa, että voitettiin, siis tosi hyvä mieli siitä", Jarno Kauhanen iloitsi. "Taas oli pitkä kiri ilman selkää. Se voitti silti. Kyllä siitä vielä puuttuu sellaista räjähtävyyttä, mutta nyt on tietysti kolea keli ja muuta."

Workout Wonderin tulosrivistö on päässyt huonoon kuntoon, eikä sen kilpailuttaminen ole yksinkertaista. Jarno Kauhanen paljasti, että Gävlestä oltiin häneen kuitenkin yhteydessä. Varmaa paikkaa Ruotsin kultafinaaliin ei vielä luvattu, mutta Workout Wonder voitti kyseisen lähdön kaksi vuotta sitten ja järjestäjillä on villejä kortteja jaettavaksi.

Kolmannessa ulkona juossut suosikki Brooklyn Hill oli kaarteissa vino, eikä Mika Forss yksinkertaisesti pystynyt kääntämään sitä kiriin viimeiselle takasuoralle mentäessä. Brooklyn Hill pääsi takasuoran lopulla kuitenkin Workout Wonderin perään, tuli asiallisesti ja nousi voittajaa uhkaamatta selvästi toiseksi.

Workout Wonderin perään viimeisen takasuoran alussa taustalta lähtenyt Make It Quick ei pysynyt sen mukana, mutta puristi lopulta tasaisen hyvin perille ja työntyi edellisistä jääneenä kolmanneksi ennen keulasta hieman taipunutta Fire to the Rainia, jota rasitti 1.08-vauhtinen avaus.

Toto4-4: Rivi alkoi jättiyllätyksellä ja myös päättyi sellaiseen, kun Gene Touch voitti vähiten pelattuna.

Jani Ruotsalaisen ratkaisu ajaa takarivistä lähteneellä Gene Touchilla sisärataa palkittiin ruhtinaallisesti, kun jonossa kolmantena matkannut valjakko pääsi loppukaarteessa etenemään lähimmäs keulahevosta ja suoran avautuessa vapaasti kiriin.

Varma voitto tuli 2140 metrin matkalla ajalla 15,7a. Ykkössija oli 9-vuotiaalle ruunalle kauden toinen, ja muita totosijojakin on kertynyt kahdeksassa kilpailussa kaksi.

"Minä kyllä uskoin sen mahdollisuuksiin. Mun mielestä se on ollut tosi hyvä koko ajan", valmennuksesta vastaava omistaja Katariina Inkeri painotti.

Neljännestä parista viimeisen takasuoran alussa selässä kolmannelle radalle lähtenyt ja loppukaarteen puolivälissä omaan kiriin iskenyt suosikki Cocktail Princess kiri toiseksi. Alussa pakitellut ja sitten neljänteen sisälle edennyt Wang Dang Doodle pääsi voittajan perässä vapaille ja kiri siitä jääneenä kolmanneksi ennen johtopaikalta hieman taipunutta Musclemania.

Takasuoran alussa kolmannesta parista hyökänneen Pesco Velvetin kiri hyytyi, eikä Cocktail Princessiä seurannut Tokarev jaksanut myöskään nousta kärkitaistoon.

Eniten jossiteltavaa jäi Silent Victorylle, joka käänsi päätöspuolikkaan alussa kärjen takaa toiseen ulos ja juuttui siihen pahoin pussiin.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi