Ypäjän huutokaupan kalleimman varsan ostaja paljastui – laittoi menestyshevosensa pantiksi
Ignacio oli koronavuoden varsahuutokaupan tyyrein, ja samalla uudelle omistajalleen ex tempore-ostos. Kuva: Juho Hämäläinen

Ypäjän huutokaupan kalleimman varsan ostaja paljastui – laittoi menestyshevosensa pantiksi

Syyskuisen Ypäjän huutokaupan kallein varsa, nunciolainen Ignacio maksoi 36 000 euroa, veroineen ja huutokauppakuluineen yli 45 000 euroa. Oriin omistajanvaihdosta ei ole vielä Hippoksen tietokannassa, mutta uusi omistaja on nyt Apollo Holding Oy.

Apollo Holding Oy:n takana on SE-tamma Selene Lunenkin omistajana tunnettu Eija Tuominen.

"Ihastuin huutokauppaluettelossa tähän varsaan, koska se muistutti Selenea", Tuominen taustoittaa. "Lisäksi tunsin isän Nuncion, mutta oli tuo silti sellainen ex tempore -ostos. En ollut edes Ypäjällä paikan päässä kiireitteni vuoksi, vaan toinen henkilö sen minulle huusi. Sitten Mitja Nummenmaa oli pyytänyt jotain maksua eikä minulla ollut siinä vaiheessa mahdollisuutta tallettaa rahaa, joten sanoin, että Selene Lune saa olla panttina. Minulla on nyt Making Match, Selene Lune ja Ignacio. On hienoa saada tukea suomalaista hevoskasvatusta", Tuominen iloitsee.

Jokikunnan Tilan ja Pauli Mattilan yhdessä kasvattaman varsan valmentajakin on nyt päätetty.

"Hain Ignacion puolitoista kuukautta ennen varsahuutokauppaa kasvattajalta Vihdistä", valmentaja Sanna Kiiski toteaa.

"Ori kävi eläinlääkäritarkastuksessa ja sitten on opeteltu toimimaan huutokauppaa varten. Se jäi huutokaupan jälkeenkin minulle, ja aina välillä pitää nipistää itseäni, että onko tämä totta. Tämä on niin hieno hevonen. Ulkoisesti todella upea ja suku kohdallaan”, Kiiski kertoo.

Oriin emä on ME-tamma Locksweeper.

Luonnekin on sopiva menestyjälle, valmentaja sanoo.

”Ignacio antaa paljon mutta myös vaatii. Se voisi olla valmis starttiin kaksivuotiaana, mutta luulen, että lihaskunnon vuoksi ura alkaa vasta kolmevuotiaana. Ihanaa tehdä yhteistyötä Eija Tuomisen kanssa. Hän käy joka viikko katsomassa hevostaan."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi