Ypäjän varsahuutokaupassa hinnat jäivät odotetusta, mutta yksi ennätyskin syntyi
Bluehill's Ghostin vasarahinta oli 20 500 euroa. Kuva: Emilia Lehtonen

Ypäjän varsahuutokaupassa hinnat jäivät odotetusta, mutta yksi ennätyskin syntyi

Ypäjän varsahuutokaupassa ei ylletty viimevuotisiin lukuihin, mutta yksi suomenhevosvarsoista myytiin ennätyshintaan.

Huutokaupattavana oli tänä vuonna hieman alle sata varsaa. Lämminverivarsoista kalleimmiksi nousivat Mikko Kivilän kasvattama Bluehill’s Ghost sekä Riina Rekilän kasvattama Walter Wania, joiden molempien vasarahinnaksi tuli 20 500 euroa. Walter Wanian huusi Katariina Rauhala.

Suomenhevosia oli muutaman poisjäännin jälkeen myynnissä neljä. Niistä kaksi huudettiin sisään, mutta Jani Suonperän kasvatti, tappiottoman Landen Paukun puoliveli Landen Toivo huudettiin Ravitalli Teemu Okkolinin nimiin ennätykselliseen 13 500 euron hintaan.

Summa oli korkein mitä suomenhevosvarsasta on Ypäjän varsahuutokaupassa koskaan huudettu. Edellinen ennätys oli 10 500 euroa, joka maksettiin vuonna 2018 Viktor Kärpän täysveljestä Beriksestä.

Huutokauppaan myytiin koronarajoitusten takia 400 ennakkolippua, jotka myytiin kaikki loppuun. Huutokaupan järjestäneen Starinita Oy:n toimitusjohtaja Mitja Nummenmaa kehui illan päätteeksi tilaisuuden hyvää tunnelmaa, mutta harmitteli liian alhaiseksi jäänyttä hintatasoa.

”Viime vuonna oli ennätyshinnat, niin siitä tultiin tietenkin alas. Hyviä varsoja myytiin nyt aika paljon etukäteen, mikä tietenkin vaikutti hintatasoon”, Nummenmaa kommentoi.

Landen Toivon ennätyshinnasta hän oli kuitenkin iloinen, ja toivoo sen vaikuttavan positiivisesti suomenhevoskasvattajien intoon ilmoittaa varsoja huutokaupattavaksi tulevina vuosina.

”On tosi harmi, että niitä on niin vähän. Nyt näytettiin, että kun tuo laadukkaan ja hyväsukuisen suomenhevosvarsan, siitä maksetaan kyllä.”

Siihen, miksi suomenhevosia on  Ypäjän huutokaupassa perinteisesti niin vähän, hän ei osaa vastata.

”Ehkä osittain juuri siksi, kun hinnat eivät ole olleet niin korkealle. Mutta sanoisin, että hyvästä maksetaan hyvä hinta.”

Yleisesti Nummenmaa piti varsojen tasoa tänä vuonna hyvänä ja harmitteli, ettei ehtinyt seuraamaan huutokauppaa juurikaan. Ongelmat tulospalvelun kanssa pitivät hänet kiireisenä.

”Viiden jälkeen huomattiin, että sivut jumittavat pahasti. Palvelintarjoaja oli lähtenyt viikonloppulomalle, joten jouduimme nopeasti tekemään ratkaisun, että siirrämme tulospalvelun Twitteriin”, Nummenmaa kertoo.

”Olisi niin kiva päästä tänne joskus asiakkaana.”

Lisää varsahuutokaupan tunnelmia Hevosurheilun printtilehdessä keskiviikkona 15. syyskuuta. Tilaa lehti täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi