Mats Havulehto ajoi Zumu De La Vegaa taiten.
Mats Havulehto ajoi Zumu De La Vegaa taiten.Kuva: Pekka Salonen

Zumu De La Vega höyrysi parhaaksi mielipaikaltaan – vaihtaa pian uuteen talliin

Vermossa keskiviikkona kisattu Salamakypärien yhdeksäs osalähtö meni Mats Havulehdon ohjastamalle Zumu De La Vegalle. Ruuna oli turhankin meneväisenä kärkipaikalla, mutta voitti siitä huolimatta ylivoimaisesti. Omistaja-kasvattaja Krista Skutnabb kertoi ruunan vaihtavan maisemaa.

Zumu De La Vegan intoa ei varmastikaan ainakaan laskenut lähdön uusinta. Se piti kärkipaikan sisäradalta helposti. Ruuna ilotteli avauslenkin reippaasti 13,8-kyydillä, mutta jaksoi silti kiskoa ylivoimavoittoon voittoajalla 14,3ake. Voitto oli ohjastaja Mats Havulehdon ensimmäinen Suomessa.

”Se painaa aina vähän likaa, mutta ihmeen hyvin kesti”, Krista Skutnabb ihasteli. ”Sillä on liikaa virtaa, joka on sen ongelma ollut aina. Soittelinkin kuskille etukäteen, että on varovainen, että se painaa ohjille kovaa. Mats Havulehtoa en tunne, mutta hyvinhän hän ajoi. Sanoin hänelle, että keulat jos saa, ajaa siitä, että siitä voi voittaa. Nämä Zumurrudin varsat ovat keulasta hyviä.”

Zumu De La Vega vaihtaa tallia ensi viikolla.

”Maanantaina vien sen Kylliäisen Tommille valmennukseen, koska meillä on itsellä ollut liikaa omia hevosia tallissa. Seitsemän omaa on ollut, ja vieraista jonoa koko ajan. Omat hevoset jäävät aina vähemmälle, etteivät mahdu autoon, eikä niiden kanssa mennä raveihin. On raskasta luopua hevosista, mutta ne eivät mene elämässä aina muiden asioiden edelle.”

Krista Skutnabb kertoi hevostensa tulevista liikkeistä lisää: Tommi Kylliäisellä valmentautunut Zetaime vaihtaa puolestaan Tamara Skutnabbille Ruotsiin.

Salamakypärät-lähdössä Jere Hurme narutteli Burnoutin toiseksi ja nousi kokonaiskilpailun kärkipaikalle ennen Patri Filatoffia.

Ashley Face kontrasi

Derby-sarjassa jaettiin illan isoin ykköspalkinto 5000 euroa. Janita Antti-Roikon valmentama ja ohjastama Ashley Face kiersi keskipitkän matkan kisassa matkalla keulaan. Loppukurvissa kaksikko vaikutti olevan vaikeuksissa, mutta maalisuoralla ori niin sanotusti tuli uudelleen ja löi jo ohi olleen Xanthus Wapidin niukasti.

Maininnan arvoiseen suoritukseen pystyi Tapio Mäki-Tulokkaan tallin Perfect Chapman, joka otti keulasta viidennen voittonsa peräjälkeen.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi