Mats Havulehto tuuletti Zumu de la Vegan Salamakypärät-lähdön voittoa syyskuussa.
Mats Havulehto tuuletti Zumu de la Vegan Salamakypärät-lähdön voittoa syyskuussa.Kuva: Pekka Salonen

Zumu de la Vega liisattiin – pääsee pikkuveljensä kanssa samaan talliin

Krista Skutnabb liisasi Zumu de la Vegan Miia Salmisen kokoamalle kaveriporukalle, ja ruuna siirtyy kuukauden sisällä Salmisen valmennukseen.

Miia Salmisella on ennestään Krista Skutnabbilta liisattuna Zumuman, joka voitti viime kaudella huikeat 16 kertaa. Pian sille tekee seuraa Antti Teivaisen tallissa vuotta vanhempi isoveli Zumu de la Vega.

”Krista on tarjonnut sitä leasingiin jo viime vuoden lopusta lähtien, ja sen piti tulla jo aikaisemmin. Se vaan siirtyi, kun loukkasin hiihtoladulla käteni”, Miia Salminen alustaa.

Leasing-sopimus on vähän erilainen kuin Zumumanin kanssa.

”Zumuman on minulla loppuelämän leasingissa, se ei lähde täältä mihinkään muualle. Zumu de la Vegan sopimus on voimassa toistaiseksi, ja siihen lähti kavereitani porukkaan.”

Yksi heistä, orimattilalainen Tiia Korpi, hoitaa hevosta, kunnes Miian käsi on kunnossa.

”Se on kyllä parantunut hyvin, ja ajoin jo eilen ensimmäisen kerran Swan Ordenilla. Kilvanajosta minulla on sairaslomaa 7. maaliskuuta asti, ja joskus sen jälkeen otan Zumu de la Vegan tänne”, hän aikatauluttaa.

”Nyt siinäkin on vähän hoitamista. Se joutui jäämään maanantaina Forssasta pois polkaistuaan tarhassa jalkaansa, ja starttiin se tulee siksi varmaan vasta kuukauden, kahden päästä.”

Zumu de la Vegakin osaa voittaa. Viime kaudella ykkössijoja tuli neljä.

”Se on samantyyppinen hevonen kuin veljensä. Molemmat lähtee lujaa ja on parhaimmillaan keulasta. Koitetaan treenatakin niitä samalla tavalla”, Miia Salminen suunnittelee.

Hänen ja Antti Teivaisen valmennettavien määrä säilyy kolmessa, kun 4-vuotias Soul Orden siirtyi Hanna Ollin omistukseen ja valmennukseen.

”Sillä on ollut ongelmia jalkojen kanssa, ja se oli 2,5 kuukautta vesikävelemässä Kristian Lellalla. Naapuri ihastui hevoseen, ja myytiin se projektihevoseksi hänelle”, Salminen kertoo.

Soul Ordenin tavoin 4-vuotiaaksi kääntynyttä Swan Ordenia on päästy treenaamaan talvi hyvin.

”Maaliskuussa pitäisi alkaa ajamaan kilpaa.”

Mats Havulehto tuuletti Zumu de la Vegan Salamakypärät-lähdön voittoa syyskuussa.
Miia Salminen talkoilee raveissa - "Haluan käyttää sairaslomani raviurheilun hyväksi”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi