Lexingtonin varsahuutokauppa käynnistyy tiistaina 4. lokakuuta Kentuckyssa Yhdysvalloissa.
Lexingtonin varsahuutokauppa käynnistyy tiistaina 4. lokakuuta Kentuckyssa Yhdysvalloissa. Kuva Riku Niittynen.
Jalostus

Lexingtonin huutokaupassa mielenkiintoinen avausilta

Arto Sipakko

Viisipäiväisessä Lexington Selected Yearling Sale -huutokaupassa saatetaan avausiltana rikkoa ennätyksiä. Peitsaritähti Somebeachsomewheren varsat huippuemistä ja ravureiden kiistattoman ykkösoriin Muscle Hillin ensimmäisen Pennsylvania-ikäluokan varsat nousevat huippuhintoihin.

Kaikkiaan Kentuckyssa myydään 4 . - 8. lokakuuta 348 ravurivarsaa, jotka ovat 27 eri oriista. Avausiltaan on kelpuutettu ravurivarsoja vain kuudelta oriilta: Muscle Hillistä 18, Cantab Hallista 14, Credit Winneristä 8, Chapter Sevenistä ja Donato Hanoverista 3 sekä Deweycheatumnhowesta ja Yankee Glidesta 1.

Suomalaisittain mielenkiintoisimmat ovat kolme Muscle Hillin poikaa: Kemppi Stable Inc:in kumppaneidensa kanssa kasvattamat #15 Quality Kemp (emä Impressive Kemp) ja #63 Quantum Kemp (emä Emilie Cas El), joka on hambovoittaja Trixtonin täysveli sekä Overseas Farmsin #38 Tokarev (emä Christiana Hanover).

Ravurivarsoja avausiltana tuodaan huutokauppakehään 48 ja peitsareita 44. Niistä 26 on Somebeachsomewheren poikia ja tyttäriä.