Juha Ahjolinna Veikkauksesta avaisi mielellään lisää Suomen raveja palattaviksi Ruotsista.
Juha Ahjolinna Veikkauksesta avaisi mielellään lisää Suomen raveja palattaviksi Ruotsista. Kuva: Anu Leppänen
Kotimaan ravit

ATG:n peli Suomeen piristää vaihtoja - "Kaikki eurot Ruotsista ovat tervetulleita"

Jari-Pekka Rättyä

Norjan ravien väheneminen maan vaikean koronatilanteen johdosta on lisännyt Ruotsin peliyhtiön ATG:n halukkuutta tarjota ruotsalaisille pelikohteita Suomesta.

Vermon eilisten keskiviikkoravien kokonaisvaihto nousi viime viikon 357 000 eurosta peräti 611 000 euroon, mutta se johtui pääasiassa jackpotista sekä siitä, ettei saman illan Ruotsin T86-pelissä ollut jackpotia kuten viikko sitten. Lisäpeliä Vermoon tuli kuitenkin myös Ruotsista.

”ATG pelaa noin 60-70 kohdetta Suomesta vuosittain. Tässä kuussa oli jo ennestään suunnitelmissa ottaa 4 keskiviikkoa, ja kuunvaihteeseen tuli muutama kohde Norjan rajoitusten takia lisää”, Veikkauksen muuttuvakertoimisen vedonlyönnin tuoteryhmäpäällikkö Juha Ahjolinna avaa tilannetta.

Norjassa on jouduttu perumaan lukuisia raveja tiukentuneiden alueellisten koronarajoitusten takia. Ruotsi paikkaa pelitarjontaansa syntynyttä vajetta pelillä Suomeen.

"ATG:n pelivaihto Suomen raveihin on suoraan verrannollinen kohteen urheilulliseen tasoon sekä ruotsalaisiin hevosiin ja ohjastajiin kohteessa. Muuttuvakertoimisissa peleissä poolin likviditeetillä on valtava merkitys, ja varsinkin totopeleissä kansainvälistä yhteistotopelaamista tarvitaan likviditeetin ylläpitämiseksi. Tämän hetken lainsäädännön mukaan voimme tehdä yhteistyötä Suomen ravien osalta ainoastaan ATG:n kanssa, joten kaikki eurot Ruotsista ovat tervetulleita meidän isännöimiin pooleihin", Ahjolinna jatkaa.

”Vertailuna vuoteen 2016, kun meillä oli lupa olla muitakin kansainvälisiä kumppaneita, kansainväliset kumppanit osallistuivat yli 500 Suomen kohteeseen. Yhteensä osallistumisia eri kumppaneilta Suomen kohteisiin oli vuoden aikana yli 1400. Toivomme, että ATG tarjoaisi Suomen kohteita enemmän asiakkailleen, ja olemme tehneet heille ehdotuksia vaihtoehdoista, miten tekisimme pooleista pelillisesti kiinnostavampia heidän pelaajilleen. Päätös pelaamisesta tehdään kuitenkin lopulta Tukholmassa.”

Suomesta Ruotsiin pystyy pelaamaan tällä hetkellä vain T-pelejä ja Päivän duoa. Lähtökohtaiset pelit Ruotsin raveihin on pelattava Veikkauksen omaan pooliin.