Toto76-ideasysteemin varman ohjastaja on Henry Ala-Korpi.
Toto76-ideasysteemin varman ohjastaja on Henry Ala-Korpi. 
Kotimaan ravit

Hevosurheilun Toto76-ideavihje Kaustiselle: Suursuosikeille kavereita

Lauri Jääskeläinen

Naputus ja Costello ovat kumpikin todennäköisiä menestyjiä, mutta ideasysteemissä niiden jättäminen yksin kupongille ei tunnu hyvältä ratkaisulta.

Naputus kohtaa erittäin sopivan vastuksen, joten se saattaa olla laukasta huolimatta ykkösenä maalissa. Viime lauantaina Naputus ponkaisi heti aja-komennen jälkeen väärälle askellajille, ja sama vaara on nytkin. Jyllätys on haastajista mieluisin varmistus. Se aloitti hyvin tauolta ja voi nyt startti alla terävöityä selvästi. Ruuna taitaa juosta matkalla Naputuksen edellä, joten peliosuuksien pitäisi olla lähempänä toisiaan.

Costello on useimmilla kierroksilla ollut selkeä varmavalinta, mutta ei tänään. Ori voi olla muita parempi, mutta pitää muistaa, että Polara paiskasi Costellon kimppuun niin pontevasti Vermossa, että sillä meni jalat solmuun. Tällä kertaa Polara ei välttämättä anna edes kärkipaikkaa pois, jos Antti Tupamäki sinne sopivasti ulkoradalta pääsee. Mitä lähempänä äärirajoja Risto Tupamäki joutuu ajamaan, sitä isommat ovat epäonnistumisriskit. Toki kaikesta varoittelusta huolimatta Costello voittaa kaksi kertaa kolmesta yrittämästään.

Ideavihjeen varmaksi on ehdolla tammavoltin Luna De Paris. Sen voittosumma ei ole vielä isoveljensä Protectorin tasolla, mutta kykyjä tuntuisi piisaavan. Voltin nelosen selvittäessään Luna De Paris pystyy viemään tasaisen kohteen nimiinsä, vaikka ei saisi ihan nappireissua.

Workout Wonder ja Next Direction ovat päätöskohteen edullisimmat merkit peliosuuksien valossa. Jompikumpi saattaa nousta kauden edetessä jopa kansainväliseksi tähdeksi. Regent Zet on ollut jäätävä, mutta sen tie ykköseksi ei ole millään tavalla yksinkertainen.