Tämä parivaljakko on ollut odotettu näky tallialueella: Huimariina ja valmentajansa Johanna Sianoja.
Tämä parivaljakko on ollut odotettu näky tallialueella: Huimariina ja valmentajansa Johanna Sianoja. Kuva: Ada Pykäläniemi
Kotimaan ravit

Huimariina täpinöissään paluustarttiinsa

Ada Pykäläniemi

Huimariina palaa radoille pitkän sairaslomansa jälkeen illan Tammatähdessä.

Johanna Sianojan valmentama Huimariina päättää tänään pitkän sairaslomansa ja starttaa heti suosikin asemista illan toisessa Toto65-kohteessa, Tammatähdessä. Sekä hevonen että valmentaja olivat täpinöissään lähdössä alkuverryttelyyn.

"Haluaisin itse olla jossain takahikiällä mustana hevosena, mutta Huimariinan kanssa ei ole mahdollisuutta sellaiseen", naurahti Sianoja.

Kun tamma viime kesäkuussa loukkasi oikean takajalkansa ja joutui leikkaukseen, oli se todella kova isku taustajoukoille. Vermon kuninkuusravit jäivät haaveeksi ja paraneminen on vienyt rutkasti aikaa.

"Nyt tuntuu tosi hienolta olla Huimariinan kanssa tässä tilanteessa ja valmiina starttiin. Tamma on elämäni hevonen, vaikka ei oma olekaan", Sianoja sanoi liikuttuneena.

Tamma on jo jonkin aikaa ollut normitreenissä, ja se värisi katoksella tyypilliseen tapaansa ennen starttia.

"Se alkoi jo kotona täristä, kun pakkasimme kilpakärryt ja muut varusteet. Tiesi heti, mistä on kyse", valmentaja hymähti. "Tavoitteena on nyt tasapainoinen suoritus ja normaali huomisaamu. Muuta ei tässä vaiheessa mietitä, vaikka tamma suosikki onkin."