Antti Ojanperän ilta Seinäjoella alkoi mainiosti.
Antti Ojanperän ilta Seinäjoella alkoi mainiosti. Arkistokuva: Elina Paavola
Uutiset

Cash No Limit voitti laukasta huolimatta

Tero Sipakko

Seinäjoen torstain Toto5-kohteet käynnistyivät Nuorten sarjalla, jonka suosikki Cash No Limit menetti alkumatkan laukassaan rutkasti metrejä, mutta Ready Cashin nelivuotias poika kiersi vielä uskomattomasti 3500 euron voittoon.

Antti Ojanperä ei ollut täysin tyytyväinen Cash No Litin edelliseen starttiin, jossa se jäi toiseksi. Terävyyttä oli tällä kertaa enemmän, mutta myös laukka aiheutui pitkälti sen vuoksi.

"On aina masentavaa, kun jää niin paljon, mutta se tuli ihan kivasti siinä, ja sitten ajattelin, että kokeillaan tuolla takasuoralla, kun se oli kuitenkin tosi terävän tuntuinen", Antti Ojanperä kertasi.

"Tässä on oikein hyvä hevonen. Se tuli meille kaksivuotissyksyllä Mönttisen Leksalta. Soinisen Pekka ja kumppanit on tässä omistajina. Tosi hyvä porukka, ja on saatu rauhassa edetä hevosen kanssa."

Kaikissa seitsemässä kilpailussaan totosijoille yltänyt Cash No Limit teki neljännessä voitossaan tasoitusennätyksensä 15,8/2120 metriä. Ykkönen oli Ojanperälle illan toinen.

Puolimatkassa toiselle radalle selän saanut Fillyjonka Fellow kiri eteen kiertäneen Hosboss Pezzon ohi toiseksi. Johtopaikalla juossut Queen Of The World oli päätössatasella kiinni kakkossijassa, jonka se tuhri laukkaan vähän ennen maalia.

Toto5-2: Ojanperän illan kolmas lenkki Raggari petti lähes 70-prosenttisesti merkittynä Toto5-pelin luottohevosena. Juoksu juontui hyvin, mutta puhti oli kateissa.

Viisivuotiaiden oriiden ja ruunien Varsakunkku-karsinnan voitti kautensa avannut Tähtisekki, joka paineli 2100 metriä soolojuoksulla ennätykseensä 26,4a.

"Tavallista parempi hevonen. Tosi hyvät ohjat", Terho Rautiaisen valmentamaa oria ajanut Risto Tupamäki kehui. "Alussa pikkuisen ryntäsi, mutta sen jälkeen oli tosi hyvä ajaa. Koitin pitää matkavauhdin kovana, kun katsoin, että pahimmat vastustajat on siellä vähän taaempana. Jotenkin tuntui, että varaakin jäi."

Terho Rautiainen ei ennakkoon pullistellut, mutta paljasti, että kolmanneksi eniten pelattu Tähtisekki oli viime hiitissä kukistanut Humiron.

"Ei se viime talvi mennyt ihan hukkaan", Rautiainen iloitsi.

Toiseksi viimeisessä kaarteessa neljännestä parista kirikaistalle lähtenyt Sähköäijä kipusi toiseksi. Ensimmäisen takasuoran laukkansa mainiosti paikannut Rupeltaja ehti kolmanneksi, ja Hambo nappasi neljännen finaalipaikan.

Toto5-3: Alkumatkan aikana kaukana kärjestä toista rataa Joriinin perässä tullut Veeran Poika lähti viimeisen kierroksen alkupuolella kiertämään kolmatta rataa, jota se jyräsi ilman vetoapua väkivahvasti niukkaan voittoon.

Kaksikon tavoin takamatkalta lähtenyt A.T. Veeti ajoi suoraviivaisesti kärkiryhmään ja kiersi toisen kaarteen aikana kuolemanpaikalle, josta se tarjosi suosikiksi pelatulle Veeran Pojalle tiukan vastuksen. Kummallekin kirjattiin tasaisen reippaan matkavauhdin päätteeksi uusi tasoitusennätys 24,0/2120 metriä.

"Niko Jokela ajoi siihen Joriinin taakse, ja se oli ihan hyvä ratkaisu, vaikka ajoi vähän hiljaa siinä edessä, sillä tuon viimeisen tuhannen Veeran Poika jaksaa porskuttaa, kun se on hirmu vahva hevonen", valmentaja Kari Lehtonen kiitteli.

Joriini tiivisti myös tahtiaan päätöskierroksella, nousi takasuoralla Veeran Pojan perään kolmannelle radalle ja seurasi pienen matkan päässä kolmanneksi. Johtopaikalla vauhtia pitänyt Loikkaus antoi maalisuoralla vähän periksi ja taipui neljänneksi.

Toto5-4: Antti Ojanperä palasi voittajaksi, kun toiseksi eniten pelattu Boys Going In hallitsi lämminveristen avointa ryhmäajoa ensimmäisestä kaarteesta maaliin saakka.

Enemmän pelattu Your So Vain ei pystynyt vastaamaan kiihdytyksessä ulkopuoleltaan lähteneelle Boys Going Inille ja laukkasi kaarteeseen mentäessä kolmannelta radalta. Se selvisi heti muiden mukaan ja kiersi puolimatkassa hänniltä voimalla kuolemanpaikalle, jolloin tahti tiivistyi hetkessä ja porukka alkoi repeillä.

Kolmas puolikas taittui yhdentoista lukemiin. Boys Going In jatkoi sitä myös päätöspuolikkaan ja erkani selvään voittoon tuloksella 13,4a/2100 metriä.

"Homma oli hyvin hallussa", Antti Ojanperä vahvisti. "Boys Going In tuntui koko ajan hyvältä, eikä siinä ollut mitään heikkoa. Se oli tosi iloinen ja hyväntuulinen koko matkan. Ajattelinkin, että se on tänään varmaan aika hyvä, sillä se oli jo kotona tosi hyvä ja parempi kuin ennen viime starttia. Oli hyvä, että se meni kengät jalassa näin hyvin."

Your So Vainin ravi hajosi hieman loppua kohden, ja Jonny Länsimäki varmistelikin sillä vain kakkossijan. Takasuoran alussa hieman taaempaa kiriin lähtenyt Falcon Håleryd kipusi tasaisen hyvin kolmanneksi ennen kärjen takaa jäänyttä American Idolia.

Toto5-5: Kärkihevoset pystyivät viimeisellä takasuoralla vielä kiristämään ennestäänkin reipasta tahtia, mutta maalisuoralla maitohapot jylläsivät ja tuntumasta jo pudonneet haastajat nousivat sittenkin mukaan taistoon.

Toisen radan jonossa neljäntenä matkannut Ingrosso hakeutui maalisuoralle tultaessa ja suoran alussa reilusti ulommas ja puristi rintamasta täpärään voittoon. Viidenneksi eniten pelattu Ingrosso teki 2100 metrillä ennätyksensä 14,7a.

"Jonkin verran sillä on vieläkin vaikeuksia, mutta aika alkaa jo neljällätoista, että jonkin verran on eteenpäin menty", illan toisen voittonsa ohjastanut Hannu Hietanen korosti. "Se tahtoo olla oikealla ohjalla, ja kurveissa varsinkin reilusti. Ja justiin kun pitäisi tuolta porukan takaa päästä nousemaan ulospäin, se on ylihankalaa nousta tuonne viidennelle, kuudennelle radalle. Kapasiteettia sillä kyllä on."

Ingrosson takaa jo kaarteessa vapaalle radalle iskenyt Crystal Bay joutui suoran alussa kääntelemään vielä ulommas, ja tuomaristo tutki tilannetta ennen tulojärjestyksen julkistamista, mutta päätyi hyväksymään Ingrosson juoksun. Taija Mäki-Mustapään valmennettava kuittasi näin tuhannen euron ykköspalkinnon.

Crystal Bay jäi tasaisessa maaliintulossa neljänneksi. Kolmannesta ulkoa vapaasti kiriin päässyt Newyorker Li työntyi toiseksi, ja keulassa pitkään voittajalta näyttänyt Tribestream oli lopulta kolmas.

Lähdön suosikki Malecon nousi ensimmäisessä kaarteessa jonon kolmannelta sijalta kuolemanpaikalle, josta se jäi loppukamppailussa kuudenneksi. Sen takaa viimeisellä takasuoralla hyökännyt Fast Time ei sekään jaksanut puristaa täysillä ja oli viides.