Arto Laaksosella on käsissään kultakimpale nimeltä Tarunlento. Kuva: Jarno Unkuri.
Arto Laaksosella on käsissään kultakimpale nimeltä Tarunlento. Kuva: Jarno Unkuri. 
Uutiset

Tarunlento vireessä Kriterium-karsintaan

Joonas Teerikorpi

Arto Laaksonen tuo valmentamansa Tarunlennon hyvävireisenä Kriteriumin karsintaan. Tarunlento kiihdyttää suomenhevosten toisessa karsinnassa radalta kuusi. 

"Kaiken pitäisi olla kunnossa. Mitään negatiivista ei ole ilmennyt. Tuntuu vähän siltä, että näin syksyn tullen hevonen olisi vähän paremmassa vireessä kuin kesällä", Laaksonen kertoo.

"Odotin siltä ehkä vähän enemmän kesällä. Tarunlento on huono matkustaja ja esimerkiksi Kaustisen reissut näkyivät hevosessa."

Karsintalähdöstä kuusi parasta menee finaaliin. Laaksonen sanoo, että finaalipaikka on tärkein asia, mutta sijoittumalla hyvin karsinnassa saisi hyvän lähtöradan finaaliin.

"Jos pääsemme loppukilpailuun, ajetaan sitten vähän totisemmin", valmentaja-ohjastaja summaa.

Tarunlento jätti Oulu Expressin finaalin väliin karsintavoittajana.

"Pidimme porukalla palaveria mitä tehdään. Kriterium on kauden päätähtäin ja halusimme antaa hevosen keskittyä tähän. Matkustaminen ottaa sen verran koville, että päädyimme sellaiseen ratkaisuun. Hevonen jännittää matkustamista niin paljon", Laaksonen selvittää.

Laaksosen mukaan Tarunlentoa on valmennettu tulevaisuus mielessä. Kokeneen hevosmiehen mielestä oriissa on näköä ja sukua.

"Tästä voisi tulla siitosori. Sekin on mahdollista. Tarunlentoa on ajeltu sillä mielellä, että parhaat vuodet olisivat edessäpäin."